Drogul sexy

Drogul sexy
  calendar_month        
Dupa ce intr-o dimineata am facut o lunga calatorie cu mijloacele de transport in comun prin Bucuresti, mi-am dat seama de fenomenul care in ultima vreme a luat o foarte mare amploare: disperarea de a fi sexy. A femeilor sau a barbatilor. Si inevitabil greselile majore care se fac.

Am asistat la promovarea in masa a femeii sexy, atragatoare si a barbatului macho sau dandy. Peste tot in mass-media ni se spune ca trebuie sa fim frumoase, ca trebuie sa aratam cat mai bine, sa fim slabe si bine imbracate. Toate aceste lucruri au fost gresit preluate de noi, mai ales de tinerele care inca merg la scoala sau liceu, dar si de catre doamnele care au deja o varsta venerabila.

Am vazut pustoaice care nu aveau mai mult de 17 ani machiate extravagant, pline de bijuterii si imbracate dupa "ultima moda". Am vazut doamne trecute bine de 40 de ani cu fuste mini si decolteu.

Ce mi-a atras atentia a fost o eleva de liceu care purta o pereche de ochelari negri, cu rame evidente si lentile foarte groase, care dadeau impresia de "fund de borcan", care avea ochii conturati exagerat cu negru si fardati cu sclipici, un kilogram de fard de obraz roz si un gloss rosu strident; "asortate" la o bluza de trening larga si pantaloni de fas.

O alta doamna foarte eleganta, cu un deux piece negru si o camasa business, purta sandale din plastic din piata si sacosa de rafie. O tanara se machia de zor pe un scaun, isi punea cercei, inele si lanturi si la un moment dat chiar a scos o bluza pentru a o inlocui pe cea actuala.

Studentele purtau genti de firma, foarte scumpe, care faceau de 3 ori mai mult decat intreaga lor tinuta, fiind foarte clar faptul ca nu isi puteau permite lejer acel accesoriu. Coafuri sofisticate la haine de jogging, pantofi cu toc cui si botul ascutit la jeansi si tricou, sau tricou de latex cu impimeu "bad girl" la un costum foarte pretentios de saten.

Machiajele foarte puternice pentru dimineata, fata prea incarcata de fond de ten, pudra, fard de obraz, crema cu particule sclipitoare, rus rosu si tus negru, toate la un loc. Fiind si prima zi de scoala am putut sa observ valurile de elevi care se indreptau spre scoli. Fetele erau extrem de elegante, coafate, machiate, postele micute au inlocuit ghiozdanele, hainele nepotrivite au nlocuit clasica uniforma sau macar decenta care se impune intr-o institutie de invatamant.

Cum urci in autobuz, metrou sau tramvai, se simte imediat un miros de transpiratie acoperit de parfum foarte puternic sau apa de colonie ieftina; apa si sapunul sunt mult mai accesibile si la indemana, dar se pare ca au fost complet uitate.

Comportamentul urmareste aceasi schema: decolteurile sunt puse in valoare printr-o incrucisare a bratelor cat mai aproape de piept, pozitie care este total inconfortabila, dar iti asigura doza de "sexy" de care ai nevoie in ziua respectiva. Femeile merg cat mai drepte, isi scot pieptul in evidenta, isi lipesc stomacul de coloana pentru a parea cat mai plate, se urca pe tocuri ametitoare pentru a fi inalte, stau picior peste picior pentru a arata lumii comoara care o poseda de la mijloc in jos.

Se pare ca "sexy" a devenit mai puternic decat un drog, ca o pastila pe care trebuie sa o luam de trei ori pe zi pentru a putea supravietui, indiferent daca ne face bine sau rau. Pastila care ne face sa uitam ca intai trebuie sa fim curate, ingrijite, decente, inteligente si abia apoi "fatale".

Stiti ce ma intreb? Unde sunt femeile elegante, cu stil, care miros discret a trandafiri si care ne atrag prin machiajul natural si rozul discret de pe buze? Pai, ele merg cu taxiul sau cu masina personala.Recomandari