Fa-ti timp... de pierdut!

Fa-ti timp... de pierdut!
  calendar_month        
Cafea este, tigari este, rebus este, trusa de crosetat, mp3 player... Actiunea se petrece in autobuzul 331. Personajul principal... Subsemnata. Care se trezeste la un moment dat ca scaneaza cu ochii mintii poseta.

Stati linistiti! Este vorba de poseta Ei, care in acea zi devenise un rucsac. Ce avea in el? Ei bine..instrumente sau obiecte de prima necesitate, folosite in cazul in care o ataca plictiseala. Va veti intreba de ce rucsac pentru ca la munte nu se poate ajunge cu 331?
Nu se indrepta spre munte, se afla in drum spre cabinetul medicului de familie aflat intr-o binecunoscuta policlinica din centrul capitalei.

Pe post de munte spre dr. Mahomed

Bine, bine, dar chiar este necesar sa care atata bagaj doar pentru simplu fapt ca trebuie sa faca o vizita la medic? Eheee... s-au dus vremurile acelea in care medicul isi facea cu devotament meseria (cand calare, cand pe jos) in folosul pacientului. Nu se mai fac vizite la domiciliu decat cu salvarea. Si atunci numai daca esti pe jumatate sau aproape mort.

Iata-ma pe post de munte in drum spre dr. Mahomed. Ajung la usa cabinetului si intr-adevar... "munti" de oameni se aflau in fata ei. Copii, femei, batrani formau un adevarat coktail de suflete.
"Dumnezeule, ce de lume... eu doresc doar un bilet de trimitere... nu viza pentru America!"

Salut politicos intreaga adunare, intreb care este ultima persoana si in timp ce a mea privire cauta cu disperare un loc pentru plasarea arsenalului, mintea s-a apucat si ea sa faca calcule.
Hmm... cu ce sa incep! Incep sa numar cate persoane sunt astfel incat sa pot stabili... asa... estimativ numarul de ore pe care urma sa le petrec alaturi de pestrita adunatura.

88999.jpg

O sa imbatranesc ce-l putin trei-patru ore numai contempland aceasta alba usa. Si cand ma gandesc ca medicul meu de familie este si pediatru...

"De ce nu am luat si copilul? Poate imi faceau loc cateva persoane mai in fata, caci au prioritate cei sub trei ani!" Si toate astea numai pentru o hartie. Daaa!!! Aveam nevoie de o trimitere catre un alt specialist in ale medicinii.

Cabinete pe plaja, intr-un club...

Nu am copilul cu mine si nici gravida nu sunt... deci trebuie sa-mi pun rabdarea la incercare si sa ma apuc de stat. De stat in picioare, caci scaune libere gasesti numai duminica.

De ce nu se pot plasa cabinetele medicilor de familie... nu stiu... undeva in aer liber, pe plaja, sa te poti bronza sau intr-un club, mai asculti o muzica, bei un capucino sau o bere dupa caz, intr-un salon de infrumusetare... o manichiura, un tuns, ras sau frezat, un masaj... ma rog... dupa necesitatile fiecaruia. Nu stiu..intr-un loc unde sa-ti poti reanima timpul mort, petrecut in fata cabinetelor.

In felul acesta putem combina utilul cu placutul si nu o sa mai fie nevoie sa constatam ca, pe langa biletul de trimitere, pentru care am facut vizita la medic, trebuie sa atasam un altul catre neurolog sau psihiatru, deoarece dupa o asemenea aventura sunt slabe sanse sa iesi cu nervii intacti. Nu mai spun ce succes ar avea societatile mici si mijlocii afiliate acestor cabinete si ce vad comercial s-ar crea.

I-as sugera medicului meu sa-si mute cabinetul in Mall. Iar daca nu am bani sa-mi ucid timpul corespunzator, ma pot plimba cu scarile rulante sau pot admira vitrinele, caci este gratis si chiar in trend acest gen de activitate. Multe persoane merg la Mall, doar asa... sa-si etaleze tinuta... ca la promenada. Mers de voie cu scopul de a ne recrea."De ce l-ati lasat domnule sa intre... de ce?" se aude o voce grava undeva, pe la mijlocul cozii. "Cata lipsa de respect si cat tupeu...". "Si noi tot pentru retete stam aici..." striga dintr-o mare gura... un posibil pacient pentru neurologie, putin cam tanar si mai mult nelinistit.

Toata adunatura a inceput sa forfote a nemultumire sub un acompaniament de tonuri polifonice. Sunau posetele si buzunarele intr-un asa hal incat la un moment dat am avut impresia ca sunt intr-o statie de salvare.

Ma teleportez intr-un loc exotic...Imi pun castile pe urechi, dau volumul la maxim, inchid ochii si incerc din rasputeri sa-mi teleportez imaginatia intr-un loc exotic! Ce liniste, ce valuri si ce nisip fin...

"De ce nu se fac programari, asa cum se procedeaza in cabinetele particulare?" intreaba un tovaras de suferinta pe un altul, vecini de cearceaf... in imaginatia mea. "Pai tocmai de aceea... ca pe noi, asiguratii de rand, nu ne respecta nimeni. Si pana la urma... cine si pe timpul cui... sta aici? Ai bani... stai putin si numai in fata!" raspunde acesta din urma.

"Cum sa-ti faci domnule programare... te crezi la cosmetica? Ce bine ar fi ca... atunci cand urmeaza sa te imbolnavesti, ceasul biologic sa te avertizeaze: "Hei, Vasile... miercuri sa-ti faci programare pentru vineri, caci joi ti se altereaza organic sau functional, starea normala a organismului..."

O programare in fiecare zi!

Ha, ha... haioasa replica, parca era din Muppets Show. Adevarul este ca poti afla lucruri extraordinare la o astfel de coada. Poti afla de exemplu, retete noi pentru a face supravietuirea mai suportabila sau cum sa dai gata cosul zilnic doar cu un bon de masa, cine este misterioasa tanara care-i face ochi dulci lui Miquel, personajul irezistibil de masculin din telenovela Rebele, poti invata un model nou pentru crosetat sau daca ai noroc poti afla cateva statistici de la tragerea Loto si Pronosport.

Pai in cazul acesta... o sa-mi fac programare la medicul de familie... in fiecare zi. Daaa... ma pot pune la zi cu ordinea evenimentelor mondene, pot termina puloverul la care am inceput sa lucrez acum doi ani si cine stie, daca perseverez si-mi pun un pic rabdarea la incercare, poate intr-o zi imi deschid o agentie de tinut isonul, dar si randul... la cozi.

O afacere profitabila se poate naste dintr-o asemenea indeletnicire.
In sfarsit a sosit si randul meu! Ma doare capul atat de tare incat nici nu mai stiu pentru ce am venit. Am sa cer medicului o aspirina, niste cavit, o programare si un concediu medical. Sa am timp de pierdut... si maine. Poate reusesc sa ma lecuiesc!

Recomandari