Fiecare zi - un nou motiv de fericire

Fiecare zi - un nou motiv de fericire
  calendar_month        
Ma trezesc in fiecare dimineata cu speranta ca aceea este "ziua" - cea mai frumoasa, cea mai norocoasa, cea mai plina de mister, cea mai tandra, cea mai victorioasa, cea mai importanta, cea mai originala, cea mai plina, cea mai lunga, cea mai intima, cea mai cea.

Ma uit in oglinda si imi observ micile urme de oboseala pentru ca nu mai reusesc sa dorm bine in ultimul timp, finele riduri de la ochi nu neaparat din cauza varstei, ci din cauza rasului pentru ca imi place sa rad mult.

Observ ca ochii imi lucesc de fericire pentru ca afara e soare si sunt convinsa ca voi avea o zi buna... "ziua".

Ma spal, ma machiez, ma imbrac, dau de mancare pisicului si hamsterului, imi sarut sotul care inca mai doarme, verific daca nu am uitat ceva si plec la servici... cu un zambet usor in coltul buzelor.

Sunt fericita si ma simt frumoasa, si implinita. Si mai inteleapta cu o zi. Si parca plutesc.

Asta este "ziua". Si asa se intampla aproape in fiecare zi. Este "ziua" cand realizez ca nu banii sunt pe primul loc, nici alte bogatii materiale, ci sufletele curate ale oamenilor, sprijinul pe care acestia ti-l acorda zilnic, prietenia pe care ti-o ofera nu din interes, ci din inima, sinceritatea, dragostea pentru omul de langa tine, sanatatea parintilor... toate aceste lucruri adunate reprezinta cele mai mari bogatii pe care le poate detine un om.

Si fiecare om trebuie sa aiba o "zi" in care sa realizeze acest lucru. Altfel nimic nu are nici-un rost. Si nu ne putem numi oameni. O singura "zi" poate schimba lumea...Eu mi-am schimbat lumea mea.

Recomandari