Ghinionul cel de toate zilele

Ghinionul cel de toate zilele
  calendar_month        
Nimeni nu e perfect. Dar la unii micile imperfectiuni se accentueaza cand au si un pui de ghinion pe urmele lor.
Ghinionul sau "nesansa", cum ne mai place sa-i spunem, apare de regula cand ni-e lumea mai draga. Poate si din cauza ca, fiind deja fericiti, orice stres marunt il percepem ca pe o calamitate. De la a pierde emisiunea preferata pana la a intarzia la teza cu cel mai sever profesor, toate sunt mai mult sau mai putin forme de ghinion. Si cum nu ne e straina expresia ne-am facut-o cu mana noastra, aproape de fiecare data incercam sa vedem cat a fost ghinion si cat prostie proprie. Daca am pierdut metroul din cauza ca ne-a fost lene sa alergam fiind convinsi ca ne asteapta, ups, nu mai e ghinionul de vina.. asa ca degeaba stam imbufnati si mormaim in barba.

Fiecare percepe altfel aceste mici neajunsuri ale vietii. Am vazut oameni care calca intr-o balta si nervosi incep sa bombane si sa blesteme si de mama si de tata si de ce le e mai la-ndemana. Si daca te pune Aghiuta sa zambesti nu sa razi! tuna si fulgera si mai ca nu zic ca e vina ta c-au calcat ei in balta! Iar la extrema cealalta vezi doamne cu sacose care se impiedica si sparg tot, se ridica, zic "Doamne-ajuta" si "Sa fim noi sanatosi!" si pleaca mai departe, multumite ca sunt intrege si ca n-au patit nimic.

Cand apare ghinionul?
In general, cand suntem agitati, obositi, nervosi sau chiar bucurosi dar avem o urma de indoiala, suntem si mai neatenti. Preocupati de ceea ce nu ne da pace, facem greseli pe care intr-o alta situatie nu le-am face.

De exemplu, secretara scrie la calulator un tabel urgent. Este presata de timp si foarte atenta sa nu greseasca. Cu toate astea, la un moment dat o mica eroare o face sa ia totul de la capat. Suparata, se gandeste ca are un ghinion incredibil. Nu spun ca nu se poate intampla, insa este posibil ca ea sa nu-si da seama ca nu ghinionul e de vina, ci clipa de neatentie, cand a sunat telefonul in camera alaturata, sau i s-a parut ca aude vocea sefului sau cate si mai cate.
Sunt unele lucruri care ne distrag fara voia noastra atentia si de care nu ne dam seama poate nici dupa ce facem boacana.
Nici nu vreau sa-i jignesc pe cei mereu de ghinionisti negand existenta lui sau gasind la toate o explicatie. Unele lucruri sunt asa pentru ca sunt asa, nu pentru ca a tinut cineva cu tot dinadinsul.

Cum dispare ghinionul?
In doua feluri: ori il facem noi sa dispara, iar asta e cazul cel mai fericit, pentru ca inseamna ca am trecut de momentul critic, ca am depasit faza de stres, de nemultumire sau de ce o mai fi fost, sau dispare de la sine. Adica stam si asteptam cumintei doar-doar ne-o trece.
Un lucru e sigur: o reteta pentru inlaturarea ghinionului nu exista. Am putea inventa una, insa cred ca ar avea atatea contraindicatii, incat ar fi buna numai pentru cei carora dragalasul le este frate geaman.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Ce este Estetica Dentara ?
  • person

    "Fii pacientul nostru, pentru ca noi cream zambete pentru toata viata!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right