Intuitia feminina nu este doar un basm

Intuitia feminina nu este doar un basm
  calendar_month        
Cind vine vorba despre propria imagine, fiecare are, la un moment dat, idei preconcepute, adesea eronate. Cum ca am fi mai "slabe" decit barbatii, mai putin rezistente la oboseala, mai putin puternice cind este vorba despre efort fizic si chiar, afirma dumnealor, incapabile de a lua decizii si de a ne descurca fara ei. Cit despre intuitia noastra, a femeilor, nu de putine ori sintem luate "peste picior". Pentru ca "luna" noastra este departe de a se fi sfirsit, sa lasam la o parte modestia, pentru ca s-a demonstrat stiintific ca avem dreptate.

Un studiu efectuat de catre cercetatorii de la Universitatea "La Sapienza" din Roma a stabilit fara echivoc ca renumita "intuitie feminina" este cit se poate de adevarata si functioneaza in baza unor procese neurologice foarte precise.

Intr-adevar, s-a demonstrat ca, in creierul feminin, asa numitul "corp calos", care transfera mesajele de la emisfera stinga - care este cea care comanda, la emisfera dreapta, fiind cea care "executa", este mai dens decit cel al barbatilor, astfel ca cele doua emisfere comunica intre ele mult mai usor.

In emisfera stinga se desfasoara rationamentele secventiale si logice, tipic masculine (cel putin asa se vehiculeaza), in timp ce emisfera dreapta este zona unde au loc si rationamentele de tip paralel, adica pot fi efectuate mai multe operatii mentale in acelasi timp.

Comunicarea feminina, mai eficienta intre cele doua emisfere, permite ca rationamentele paralele sa ajunga mai repede in "camera" rationamentelor logice si ca deciziile luate sa nu fie bazate numai pe acestea din urma. Cu alte cuvinte, sa functioneze capacitatea femeii de a simti, a vedea si a judeca lucrurile cu mult mai in profunzime, intuind deseori esenta acolo unde ceilalti a se citi "barbati" - se impiedica in aparente.

Recomandari