Istoria lui Valentine`s Day

Istoria lui Valentine`s Day
  calendar_month        
Da stim, 14 februarie inseamna inimi, trandafiri rosii si ciocolata. Dar de unde vine istoria acestei sarbatori?

Se stie despre Valentine ca ar fi fost pazitorul iubitilor si a iubirii, acest preot roman a fost in "inchisoare" si apoi facut martir in 269 pentru ca ajuta credinciosii presecutati.

Astazi de Valentine se spune ca trebuie sa intrebi pe cineva de sexul opus daca vrea sa-ti fie iubit. Acest ritual isi are radacinile in alt ritual cel in care: baietii isi alegeau partenerele desenandu-le numele pe o urna.

Alta teorie din spatele acestei sarbatori isi are originile in lumea animalelor, cand se spunea ca femelele isi alegeau masculii pentru anul care incepea.

Primul mesaj de Valentine`s Day a fost trimis printr-o scrisoare de Margery Brews lui John Paston: "my night belovyd Valuntyn`", in 1477.Felicitarile de Valentine`s au aparut abia in 1834 cand Jonathan Regele Londrei, a perfectionat o metoda de a scoate aceste felicitari si de a le vinde. Sotia sa a avut ideea brilianta de a taia bucati de hartie colorata si de a le lipi pe felicitari.

Pentru cei care lasau totul in ultima clipa de Valentine`s Day, se folosea telegrama. Iar asta se intampla in anul 1936.

Poate va intrebati de ce inimoare? Ele reprezinta sentimentele noaste. De ce trandafirii rosii? In limba indragostitilor simbolizeaza: dragostea adevarata.
Recomandari