Locuri extreme de pe Pamant (II)

Locuri extreme de pe Pamant (II)
  calendar_month        
Cu siguranta toti de dorim sa vedem lumea… sau macar o parte din ea. Dar, daca nu poti sa vezi chiar tot, sunt cateva locuri pe Pamant care cu siguranta multi ne-am dori sa le vedem. Si asta pentru ca sunt remarcabile!

The Dry Valleys (Vaile Seci - Antarctica)

O regiune interioara a Antarcticii este cunoscuta drept Vaile Seci, asta deoarece nu a vazut macar o picatura de ploaie de mai bine de 2 milioane de ani. Cu exceptia unei vai ale carei lacuri sunt umplute superficial cu apa din panza freatica, Vaile Seci nu contin nici un pic de umezeala (apa, gheata sau zapada). Este practic singura parte continentala a Antarcticii care nu are nici un pic de gheata.

61895.jpgMarianas Trench (Indonesia si Japonia)

Challenger Deep, in Marianas Trench este cel mai adanc punct din oceanele Pamantului. Aici fundul se afla la 10.924 metru sub nivelul marii. Singurii oameni care au explorat vreodata acest sant au fost Jacques Piccard si Don Walsh. Pe fund, se aflau la 11 km adancime si in jurul lor 8 tone de presiune. Au obresvat pesti, creveti si alte creaturi locuind pe fundul oceanului.

89826.jpgLloro (Colombia)

Lloro, Colombia, primeste aproximativ 12 metri de ploaie pe an. Cei care locuiesc aici castiga bani taind copaci din padurea de langa unde te poti baza ca ploua zilnic. Cu siguranta aici, umbrelele si pelerinele de ploaie sunt accesoriul care nu se demodeaza niciodata.


89824.jpgMuntele Thor (Canada)

Muntele Thor, in Auyuittuq National Park pe insula Baffin, prezinta un versant vertical de 1250 metri. Mt. Thor este cel mai faimos varf din Canada, si este alcatuit din granit pur. Este un favorit pentru amatorii de senzatii tari si alpinisti. Acesta a fost escaladat prima data in 1953 de echipa Institutul Arctic al Americii de Nord. De atunci au mai fost cateva expeditii, cu o fatalitate in 2006.


89825.jpg


Marea Moarta (Iordan)

Marea Moarta este cea mai mica altitudine de pe suprafata Terrei, pe pamant uscat. Suprafata si tarmul ei se afla la 422 metri sub nivelul marii. La granita dintre Iordan si Israel, drumul din jurul Marii Moarte este deasemenea cel mai jos drum de pe Pamant. Faimoasa pentru salinitatea crescuta, Marea Moarta pare sa fi fost prima locatie vizitata de oameni pentru beneficiile asupra sanatatii. Din cauza continutului ridicat de sare, nici un fel de viata nu poate supravietui in ea, de aici si numele.

Alte articole despre
Recomandari

Newsletter Ele.ro

numai pentru tine
  • person

    "nu plange pentru ca s-a terminat, zambeste pentru ca s-a petrecut!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right