Lumea tatuajelor

Lumea tatuajelor
  calendar_month        
Nu cu mult timp in urma, lumea asocia tatuajele cu marinarii, motociclistii sau vedetele rock.

Tatuajele au devenit din ce in ce mai populare in randul tuturor, fie ca ni le dorim pentru ca semnifica ceva personal sau doar pentru look. Cei care nu-si doresc tatuaje cu diverse simboluri pe corpurile lor, folosesc celalalt fel de tatuaj - Make up-ul permanent- care sa empatizeze cu ochii si buzele.

Cine a inventat masina de tatuat?

Artistii creaza tatuajele injectand cerneala sub piele. Pentru a face asta folosesc o masina de tatuaj electrica.

Masina misca un ac de sus in jos care inteapa pielea de la 50 la 3000 de ori pe minut. Acul penetreaza pielea aproape milimetric si depoziteaza o picatura din cerneala insolubila cu fiecare intepatura.

Masina de tatuat a ramas aproape neschimbata inca de cand a fost inventata de Samuel O`Reilly la sfarsitul anilor 1800.

O`Reilly s-a bazat pe inventia lui Thomas Edison. Edison a creat o masina care te ajuta sa inscriptionezi placute cu cerneala. O`Reilly a modificat-o si i-a atasat un ac ce urma sa se miste de sus in jos.
89293.jpg


Componentele unei masini de tatuat

Masinile moderne de tatuaj au cateva componente de baza: un ac sterilizat , un sistem cu tub care tine cerneala din masinarie, un motoras electric, o pedala, asemanatoare celor de la masinile de cusut, ce controleaza miscarea verticala a acului.

Cand privesti un tatuaj, vezi cearneala prin epiderma, in celelalt strat al pielii. Cerneala este de fapt in derma, care este al doilea strat al pielii. Celulele dermei sunt mai stabile decat celulele epidermei. Asa ca cerneala tatuajelor va sta la locul ei, cu o mica sansa de decolorare in timp.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Primul
  • person

    "lav iz lav"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right