Mutilari sexuale masculine

Mutilari sexuale masculine
  calendar_month        
Am vazut cat de mult v-a impresionat articolul despre mutilarile sexuale feminine . Dupa cum ati spus si voi, sunt practici barbare, aparute, de cele mai multe ori, din prejudecatile barbatilor. Dar sa stiti ca si ei cad victime obiceiurilor pe care le impun, si chiar - greu de crezut, dar adevarat - barbatii se automutileaza din solidaritate cu femeile. Iata care sunt cele mai frecvente mutilari sexuale masculine:


Circumcizia

Este indepartarea chirurgicala a preputului, tesutul care, in mod normal acopera glandul. Este cea mai intalnita forma de mutilare sexuala masculina. De fapt este atata de raspandita incat, in unele tari, nici macar nu mai e considerta o mutilare, ci o practica obisnuita. La inceput era practicata numai in anumite culturi, precum cea iudaica (porunca, sacrificiu cerut de Dumnezeu) si cea musulmana (rit de trecere la barbatie), dar s-a extins rapid si in alte culturi astfel ca in SUA, in perioada razboiului rece, era o operatie de rutina, pe care o suferea orice nou nascut de sex masculin.

Circumcizia a inceput sa fie folosita ca metoda de prevenire a masturbarii, dar se credea ca ar si vindeca o multime de boli precum epilepsia, paralizia, tuberculoza, constipatia, hernia, nebunia si chiar problemele de vedere. Cu ceva ani in urma se credea ca ar reduce riscul de cancer de penis si ca ar preveni bolile cu transmitere sexuala si infectiile tractului urinar.

Acum ca toate aceste teorii au fost infirmate, circumcizia se practica din motive religioase si culturale. Din punct de vedere medical este recomandata in cazuri de fimoza - preputul este prea ingust si nu permite eliberarea penisului. In conditii normale, preputul protejeaza glandul, are rol in apararea imunologica, producand proteine antbacteriale si antivirale, dar asigura si buna desfasurare a actului sexual, permitand penisului sa alunece in vagin in mod neabraziv.

Ca orice operatie, circumcizia presupune anumite riscuri: hemoragii, accidentarea glandului, complicatii datorate anesteziei, iar pe termen lung infectii ale glandului, datorita contactului cu urina si materiile fecale din scutece, cicatrici pe trunchiul penisului sau stenoza meatala - meatul (locul in care uretra se deschide spre exterior) se ingusteaza datorita infectiei si cicatrizarii. Tot pe termen lung, din cauza uscaciunii si frecarii de haine, glandul isi piede sensibilitatea si se cheratinizeaza.


Castrarea

Din cate stiu, astazi nu se mai practica decat din motive medicale, dar in trecut era un tratament aplicat slavilor, prizonierilor de razboi sau celor care pazeau haremele (eunucii). De asemenea, pentru ca unele religii care nu permiteau femeilor sa cante in biserici, se castrau baieti tineri pentru ca, in lipsa de testosteron, vocile lor sa se mentina subtiri.


Meatotomia

Este practicata de catre triburile aborigene australiene. Din solidaritate cu menstruatia feminina, barbatii isi provoaca hemoragii abundente, de mai multe ori in viata, prin sectionarea uretrei.

Exista si alte tipuri de mutilari sexuale masculine, mai putin intalnite. Este vorba de glandectomie - taierea sau vatamarea glandului, penectomia - taierea penisului, infibulatia - coaserea preputului peste gland, subincizia sau hiperincizia - taieturi pe lungimea penisului, deasupra sau dedesubt.

Recomandari