Noi si ... Europa

Noi si ... Europa
  calendar_month        
Iata-ne si europeni! Cel putin pe hartie, pentru ca pana vom ajunge si noi, romanii, sa traim la standardele Europei va mai trece mult timp. Sa nu intelegem ca de acum incolo vor curge rauri de lapte si miere, daca vom continua sa fim actori pasivi pe scena vietii, ghidati doar de telul propriu si facand abstractie de comunitatea locala.

Trebuie sa ne schimbam mentalitatea

Odata cu integrarea in Uniunea Europeana trebuie sa ne schimbam mentalitatea atat noi, cat si alesii nostri. Cei ce ne conduc ar trebui sa inteleaga ca sunt in slujba poporului si ca tara are nevoie de politica sociala, prin coordonarea politicilor nationale si legislatiei in asa fel incat omul sa fie in centrul atentiei, iar justitia sa nu fie o simpla veriga a unui sistem corupt.

Va trebui sa muncim si, este drept ca, in campaniile electorale toti ne-au promis, uitand ca fara organizarea muncii se naste haosul... Va trebui sa ne exploatam potentialul si resursele interioare pe care le avem si sa ne deschidem orizontul cunoasterii prin investitia in propria educatie. Suntem liberi sa ne punem in practica ideile, atat timp cat nu contravin legilor moralei crestine.

Integrarea in Uniunea Europeana este cel mai bun lucru care i se putea intampla Romaniei, in conceptia mea! Este ca si cum 24 de familii, de acelasi rang, aproximativ, s-au hotarat sa invite la masa lor comuna alte doua familii slab organizate, desi cu resurse depline.

De noi depinde daca vom fi piata de desfacere sau daca vom dezvolta productia interna... De noi depinde daca dorim sa avem un nivel de trai ridicat sau daca vrem sa ne ducem zilele de pe azi de maine... De noi depinde daca avem idealuri si de noi depinde pentru ca ele sa se concretizeze in fapte.

Astazi suntem liberiNimic nu se infaptuieste, in schimb, fara efort intelectual si fizic, iar romanul a cam uitat sa munceasca pentru sine si pentru bunastarea natiunii, de buna voie si neconstrans de nimeni. Multi il plang inca pe Ceausescu, dar ceea ce s-a creat atunci sub teroare, astazi suntem liberi sa consolidam prin forta si implicare, fiind liberi sa gandim, sa avem opinii, cat si sa actionam!

S-ar impune sa ne implicam cu totii in viata politica. O utopie, ar zice unii. Dar astfel poate am reusi sa stopam ascensiunea celor incompetenti spre functii de conducere.

Poate odata cu integrarea se va schimba si viata multor categorii sociale si ma gandesc in primul rand la rromi. Tiganii au suportat si ei rigorile comunismului, fiind stigmatizati si marginalizati in regimul totalitarist, ceea ce a dus la proliferarea saraciei si hotiei in randurile lor.

Si ei trebuie sa-si creasca copiii! Si ei trebuie sa aiba acces la educatie! Si ei trebuie sa se integreze in societate! Si ei pot contribui la dezvoltarea societatii! Pentru o clipa, imaginati-va ca Dumnezeu v-a aruncat copil in casa unor rromii. Poate numai rezonand afectiv cu cei napastuiti de soarta vom intelege vicisitudinile vietii lor...

Vor fi oare capabile forurile competente, cat si reprezentantii lor in Guvern sa impuna proiecte viabile de incluziune sociala?
Sper ca in curand sa scapam de fostele structuri comuniste cocotate inca in functii de conducere si mai sper in trezirea constiintei neamului!

Sa arboram tricolorul in balcoane si sa nu-i uitam pe cei ce in noaptea Revolutiei au iesit cu piepturile goale in bataia gloantelor ucigase. De asemenea, sa purtam recunostinta vesnica stramosilor nostri, datorita jertfei lor noi traim astazi implinirea idealului de libertate.Recomandari

Newsletter Ele.ro

Noapte ..incendiara
  • person

    ""cele mai frumoase lucruri sunt cele pe care ti le sufla nebunia si le scrie ratiunea""

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right