"Noua fata a Bucurestiului"

"Noua fata a Bucurestiului"
  calendar_month        
Proiectul "Noua fata a Bucurestiului" transforma spatiul public intr-o galerie de arta in aer liber.

Piata Obor este primul loc pe care Galeria 115 l-a ales pentru a expune lucrarile apreciatei artiste japoneze Aya Kato

Piata Obor s-a transformat, incepand cu aceasta saptamana, intr-o galerie de arta in aer liber, gazduind o expozitie urbana de arta digitala, care cuprinde cateva dintre cele mai valoroase si inedite lucrari ale apreciatei artiste japoneze, Aya Kato.

Aceasta initiativa apartine Galeriei de Arta Digitala 115 si reprezinta primul pas din cadrul unui proiect de revitalizare vizuala a spatiului urban, "Noua fata a Bucurestiului", pe care 115 il lanseaza cu scopul de a facilita accesul bucurestenilor la cele mai noi lucrari ale artistilor digitali, plasandu-le in spatii publice cu trafic intens.Piata Obor este primul spatiu public transformat intr-o galerie de arta, prin amplasarea unui numar de 9 lucrari de mari dimensiuni din cadrul expozitiei Flower of Memory. Lucrarile talentatei artiste Aya Kato reprezinta o invitatie pentru privitori de a regasi curozitatea si placerea de a se lasa purtati intr-o alta dimensiune decat cea a vietii de zi cu zi. Lucrarile vor fi expuse in Piata Obor timp de 2 luni.

Prin acest proiect ne propunem sa aducem arta digitala cat mai aproape de oameni, sa identificam in spatiul public suporturile potrivite pentru lucrarile de arta si sa transformam orasul intr-un loc in care ne face placere sa ne petrecem timpul. In al doilea rand, ne dorim ca actiunile noastre sa reprezinte un prim pas in schimbarea ai imbunatatirea calitatii peisajului urban si a modului in care percepem orasul, iar pana acum, initiativa noastra s-a bucurat de sprijinul unui numar mare de parteneri declara fonadatorii 115.

89304.jpg

Galeria 115 isi propune sa deruleze o serie de actiuni de acest tip in cadrul proiectului "Noua fata a Bucurestiului", astfel incat principalele spatii publice din Capitala precum intersectii, piete sau statii de metrou sa devina, rand pe rand, galerii de arta neconventionale, deschise permanent tuturor locuitorilor Capitalei.

Despre Galeria 115:

Galeria de Arta Digitala 115 este primul spatiu din Romania si Europa de Est dedicat exclusiv expunerii si promovarii artei digitale in toate formele ei de manifestare. Arta digitala este o componenta esentiala a artei contemporane iar scopul nostru este acela de a sustine noile mijloace de creatie in arta ca instrumente indispensabile ale artistului modern.

Artistii viitorului nu vor fi cunoscut niciodata o lume fara tehnologie si pentru ei, instrumentele de creatie vor fi cele digitale. Traim un moment de rascruce pentru arta contemporana si vrem sa fim aici, pentru ca impreuna cu artistii sa deschidem drumul spre arta viitorului.

Galeria 115 - We can only go forward

Recomandari