Nu mai vreau sa sufar

Nu mai vreau sa sufar
  calendar_month        
In loc sa tot caut leacuri pentru tristete si clipele de suparare, sa-mi "confectionez" plasturi giganti peste rani si sa-mi ascund cicatricile cu farduri lucitoare sau cu voaluri diafane pentru ca nimeni sa nu vada tot adevarul vreodata, vreau sa-mi gasesc iesirea castigatoare din toate neplacerile.

Vreau sa-mi gasesc "retragerea triumfatoare"

Precum marii actori, care stiu ca intrarea in scena dar, mai ales, iesirea, conteaza enorm pentru ropotul de aplauze pe care poti sa-l obtii, tot asa si eu vreau sa-mi gasesc "retragerea triumfatoare" chiar si pentru situatiile cand nu sunt tocmai bine.

Nu mi se pare o pretentie exagerata, fireste, putine nostalgii si unele mici necazuri mai pot apararea si nu intotdeauna voi reusi sa le indepartez inainte sa ma loveasca, dar vreau ca marile dureri sa le pot ocoli.

Nu pentru ca as crede ca sunt mai merituoasa ca altii, ii doresc oricui sa fie scutit de ce-i urat, greu si rau. Dar eu am reusit sa strang, prin felul meu de a fi destule momente minunatae pana acum dar si suficiente proaste. Asa ca am decis sa schimb acest lucru...

Stiu ca voi reusi sa fiu "Craiasa Zapezii" cu inima de gheata, dar nici nu mai vreau sa-mi las sufletul deschis in fata tuturor. Imi va fi mai greu la inceput, ca ma cunosc si nu reusesc sa mint bine, nici sa fiu alcineva decat sunt. Deci aici sta toata schimbarea.

Imi propun un lucru ce ar parea chiar banalNu voi putea sa devin o buna nesimtita peste noapte careia sa nu-i pese de altii si nici nu cred ca as putea convinge in acest rol. Dar poate reusesc sa-mi spun pana unde trebuie sa merg si cand sa ma opresc. Imi propun un lucru ce ar parea chiar banal: sa nu mai las sa mi se faca rautati sau sa pierd ce merit sa castig.

E drept ca pentru asta va trebui sa reinvat sa fiu precum copii, care stiu bine ce vor si nu renunta usor, nu se descurajeaza repede si stiu chiar sa-i puna in incurcatura pe adultii neantrenati in a le raspunde concret si onest la intrebari si cereri. E bine sa pastram sau sa redescoperim copilul din noi, nu doar pentru inocenta, ci si pentru cinstea lui. Copii nu mint de la inceput, invata s-o faca mai tarziu, crescand.

Asa ca de acum incolo nu mai vreau sa sufar din cauza altora si nici macar din motivul greselilor mele pentru ca am si dreptul omenesc de a nu fii perfecta.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

exercitiu de imaginatie la cumparaturi
  • person

    ""meritam ceva mai bun""

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right