O noapte inedita in Franta

O noapte inedita in Franta
  calendar_month        
O noapte inedita in Franta in mijlocul rechinilor? Intr-un copac? Intr-un far?
Daca paturile de la hotelurile obisnuite ti se pare prea moi, ce-ai zice de cateva locuri inedite in care sa-ti petreci noaptea in Franta?

89384.jpg

Marele Acvariu Saint-Malo

Ce-ati zice sa va petreceti noaptea in mijlocul rechinilor? Marele acvariu din Saint- Malo este gata sa te primeasca pentru o seara pe care nu o vei uita prea curand.
Dupa o vizita ghidata prin acvariu vizitatorii sunt invitati sa se acomodeze intr-o sala cu pereti de sticla, in mijlocul rechinilor.

Localizare: Grand aquarium de Saint-Malo, Avenue du general Patton 35 400 Saint Malo

Un avion
89385.jpg


Ce ziceti de un avion din anii 50? Poftiti la bordul aeronavei Orhid! Unul dintre cele 282 de exemplare troneaza acum intr-o ferma vosga, in localitatea Chapelle aux Bois. Aeronava poate gazdui 6 persoane. Daca nu prindeti loc in avion, proprietarii fermei va pot gazdui intr-o piramida de sticla, o iurta, o cabana de lemn sau va pot oferi un hamac in livada.

Localizare: Ferme Aventure, 15 cote de Hardemont, 88240, La chapelle aux bois

Farul de la Fatouville

Iubitori ai marii, va invitam sa petreceti o noapte in farul de la Fatouville, in Normandia, la 6 km de Honfleur. O atmosfera primitoare si proprietari foarte simpatici va vor face sa va simtiti speciali. Ajungeti la far pe un drum destul de alambicat, dar merita. Farul are 5 camere iar din far puteti admira estuarul si Pont de Normandie.

Localizare: 27 210 Fatouville Grestain

Un cub rosu

Cubul rosu din apropiere de Dijon este opera artistei Gloria Friedmann. Cubul poate gazdui 6 persoane si este construit pe doua etaje. Cubul nu are electricitate si nici canalizare. Daca vreti sa va simtiti ca un Robinson Crusoe putin mai modern, va invitam in Villars Montroyer 52 160.Observatorul de la Pic du Midi

O seara la Pic du Midi este o experienta astronomica. Pe langa vizita locului, puteti admira si Pirineii la apus.
Puteti merge la observatorul Pic du Midi numai intre lunile mai- decembrie.

Muzeul-motel L'Utopie

Un decor ce pare desprins dintr-un film SF. Cu toate astea, bungalourile de pe insula Hausermann, sunt atat de reale incat iti poti petrece cateva zile in interiorul lor. Bungaloirile sunt construite de arhitectul Pascal Hausermann si pot adaposti 2 pana la 5 persoane. Cele noua "bule" sunt oroginale atat ca design interior cat si ca design exterior. De la Love Bubble pentru indragostiti, pana la Fifties pentru amatorii ambiantei rock and roll, la muzeul-motel gasiti decoruri pentru toate gusturile.

Rulotele din Gasconia

Macar pentru un weekend, modul de viata al nomazilor este ispititor. Amenajata complet, ca un mic apartament, cu baie, bucatarie, mobilier de gradina, o rulota imbina linistea din natura si confortul interior.

Localizare: Tuko du Ramier, 32500, Pauihac

Casuta din copac"Ca sa traim fericiti, hai sa traim in copaci!"
Aceasta este deviza Parc de la Belle. Aici exista cabane de lemn construite in copaci, intr-un parc de 10 hectare. Imaginati-va admirand un apus romantic din varful unui copac, impreuna cu iubitul. Daca va intrebati cum ajungeti in varful copacului, ei bine accesul se face pe un pod de scanduri sau pe o scara de lemn. Palpitant, nu-i asa?Localizare: Parc de la Belle, 86 160 Magne

Singuri pe o insula

Farul de pe insula Louet este un symbol pentru coasta bretona. Pe insula Louet, farul este singurul loc animat. Locatia are o capacitate de 10 persoane. Toaleta este intr-un fost grajd iar dusul si chiuveta sunt in magazia pentru pescuit. Nu puteti sta pe insula mai mult de doua nopti iar pe insula trebuie sa ajungeti cu mijloace proprii de transport.

Localizare: Insula Louet, golful Morlaix, in largul Cantarec(Finistere)

89386.jpg

Hotelul colegiu

Camerele arata ca niste dormitoare de camin iar holul de la intrare arata ca o sala de clasa. Daca esti nostalgic dupa anii de scoala, la hotelul College din Lyon te vei lecui. Un imobil din anii '30, hotelul are aspect de pensionat si este situat in apropierea pietei Saint Paul din Lyon.
Cum sugereaza si numele, hotelul este gandit pentru persoane care vor sa se simta ca in anii scolii. Puteti chiuli in weekend!

Localizare: 5 Place Saint - Paul 69005 Lyon

Ecomuzeul din Alsacia

Sa dormi intr-o casa din 1574, sa te trezesti la cantatul cocosilor, sa traiesti intr-o alta epoca, in Franta. Cum ti se pare? 10 case sunt puse la dispozitia publicului in Ecomuzeul din Alsacia

Sursa: Fotografii aA€A" linternaute.com

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Capitolul 2-Trecutul
  • person

    "cand esti tanar ai grija de pasii pe care-i faci,cineva mai tarziu, peste ani, ar putea suferi"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right