O tara a beep-urilor

O tara a beep-urilor
  calendar_month        
De cate ori nu am spus cuiva sa ne dea un beep ca sa ne instiinteze in legatura cu diverse lucruri?

Suntem una din tarile cu cele mai multe telefoane mobile detinute pe cap de locuitor, sunt multi care au cate un telefon la fiecare operator de telefonie mobila cu cartele sau abonament, se platesc bani grei pe convorbirile efectuate, se investeste mult pentru a face publicitate in acest domeniu. Se fac diverse «oferte» pentru a putea efectua cat mai multe convorbiri si, cu toate acestea, noi am mai adaugat o forma de comunicare: beep-ul.

La munca, acasa, pe strada sau oriunde ne-am afla auzim mereu fraze ca: "daca nu ajungi imi dai un beep", "daca esti acasa dai 2 beep-uri", "dai un beep cand si te sun eu, ca am minute...", etc.

La noi comunicarea a ajuns un beep. Daca asta ar insemna o intelegere perfecta a celor doua persoane, atunci ar fi bine, dar ma tem ca lucrurile nu stau deloc asa. Atunci cand sunt impreuna vor ajunge sa se beep-aie si sa uite sa mai vorbeasca. Glumeam, desigur.

Nu este nimic rau in asta, dar ma intreb ce alte forme de comunicare vom mai inventa. De la comunicarea cu fum s-a trecut, in timp, la diverse alte forme, care de care mai dezvoltate, mai moderne, conectand oamnei aflati la distante din ce in ce mai mari si oferind o claritate excelenta.

Si uite ca totusi noi apelam la "fumul" aparaturii ultra moderna. Vezi din ce in ce mai multa lume cu telefonul in mana, vorbind sau astepatand sa sune; exista atat de multe telefoane vandute, telefoane ce suna in timpul orelor, al sedintelor, la banca, in autobuze, de te astepti sa aiba omul afaceri importante de nu poate sa-l inchida. Te-ai astepta ca Romania sa fie o tara prospera, telefoanele asigurand legatura inte personajul cheie-cel cu mobilul permanent deschis si "vapoarele" care i-au intrat in port cu marfa de milioane de euro.

Si totusi, Romania nu este prospera din aceasta cauza, nici portul nu e plin de vapoarele respective, iar la majoritatea e doar un beep. Semn ca cineva ajunge sau nu la intalnire, ca cineva a plecat de acasa, ca mama a ajuns de la tara sau ca cineva, acasa a gasit catelul care fugise de dimineata dupa o pisica.

Nu contest utilitatea acestor telefoane, desi unele sunt foarte scumpe si sofisticate si stau in manile unor elevi de scoala generalacpentru ca altfel nu "da bine" la colegi. Dar ma intreb, oare americanii nu au bani de telefoane mobile sau nu au si ei probleme, copii? Nu am vazut, ce-i derept,in filme (dar care reflecta destul de bine realitea cotidiana), ca locuitorii de acolo sa stea toata ziua cu telefonul in mana, ba dimpotriva, cand se intampla un accident, nimeni nu are un mobil la el, toti apeleaza la telefonul fix de acasa sau la cel public.

Pe la noi ce sa mai vorbim de telefoane publice, ca rar mai gasesti cate unul si nici acela prin locurile foarte aglomerate, ci mai degraba te gandesti ca, fiind plasat intr-un loc atat de retras, e posibil ca acea companie careia ii apartine sa fi uitat de el sa-l demonteze.

Oricum, aceste telefoane functioneaza numai cu cartela si ca sa detii asa ceva trebuie sa utilizezi permanent tefelonul public, caci de telefoane publice cu fise nici nu incape discutia, nu cred ca mai exista prin tara asa ceva. Cinstit, nu mai exista nici fise, dar asta e alta problema.

Privind acest aspect al lipsei telefoanelor publice, ma gandesc ca este normal sa detinem atatea "celulare". Si, luand in calcul si costurile aplicate de aceste companii de telefonie mobila, este si foarte justificat beep-ul.Si totusi, am devenit o tara a beep-urilor ?

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Asi Impotriva destinului
  • person

    "un blog interesant te poate face sa nu ze mai ridici de la calculator!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right