Orase delicioase

Orase delicioase
  calendar_month        
Poate ca am auzit de aceste orase, mai mult sau mai putin mici, insa cu siguranta nu stiam ca ascund cele mai bune restaurante din lume.

Mai jos veti gasi o lista cu orasele unde mancarea este nemapomenita:

San Sebastian, Spania

San Sebastian se afla pe coasta de nord a Spaniei in regiunea Basque care este faimoasa pentru bucataria sa in special pentru tapas. Acest oras mic are doar trei restaurante : Akelare, Arzak si Martin Berasategui.

Mougins, Franta

Mougins in partea sudica a Frantei nu este faimos doar pentru locul in care Pablo Picasso a murit ci si pentru mancarea delicioasa. Mougins are aproximativ 16.000 de locuitori insa mai mult de 50 de restaurante, incluzand Moulin de Mougins. Un alt restaurant cu care Mougins se mandreste este Candille.
89338.jpg


Luxemburg

Este o tara cu mai putin de 500.000 de locuitori insa cu o multime de restaurante. Influentele culinare sunt franceze, belgiene si germanice. Cel mai bine se observa acestea in preparatele de crap, stiuca si rac dar si in produsele de patiserie.

Palermo, Italia

Cultura siciliana a influentat si bucataria. In Palermo te poti bucura de verdeturi si legume, peste si paine cu aroma tipic mediteraneana. Incearca restaurantul Osteria Altri Tempi.

Ludlow, Anglia

Acest oras , candva a avut cele mai bune restaurante dintre orasele de langa Anglia, cu doar 10.000 de locuitori. Din nefericire, Ludlow a cunoscut un declin in ultimii ani si singurul restaurant care merita este Mr. Underhill`s.

Las Vegas, Nevada

Toata lumea a auzit ca Las Vegas este plin de glamour si stralucire insa in acelasi timp are si cele mai bune restaurante cu cei mai buni bucatari : Gordon Ramsay, Mario Batali, Thomas Keller si Emril Lagasse. Topul restaurantelor il detin : Guy Savoy, Commander`s Palace si FireFly sau Joel Robuchon.
Bologna Italia

Nickname-ul regiunii unde Bologna este localizata este La Grassa - "grasa" - o celebrare a mancarurilor bogate in calorii. Faptul ca se foloseste foarte multa carne de porc sau orice altfel de carne pentru paste spune multe. La "cel mai bun restaurant" castiga Al Pappagallo si Da Bertino.

Edinburgh, Scotia

Casa a trei restaurante impresionante (Martin Wishart, Number One si The Kitchin) si un loc potrivit pentru evenimente culturale si pub-uri.

Singapore

Influentele britanice si asiatice fac din Singapore cel mai tare oras culinar nedescoperit. Festivalul de mancare din Singapore, care are loc in luna iulie, este o demonstratie a celor mai bune mancaruri din oras. In topul celor mai bune restaurante de aici se afla: One Rochester pentru bucataria franceza si Lei Garden pentru rechin la cuptor.

Recomandari