Pisici faimoase

Pisici faimoase
  calendar_month        
Unii oameni sunt obsedati de pisici. Fac poze cu pisicile lor, spun povesti despre pisicile lor, isi hranesc pisicile cu cele mai speciale mancaruri. Pentru un iubitor de pisici, chiar si cea mai obisnuita pisica este una speciala, insa urmatoarele pisici din lista noastra si-au castigat notorietatea facand lucruri cu adevarat remarcabile.

Pisica cu cea mai mare nevoie de babysitter : Bluebell

Bluebell, o pisica persana din Africa de Sud, a nascut 14 pui odata. Detine recordul pentru cel mai mare numar de pui nascuti plus faptul ca a si supravietuit dupa asta.

Pisica la distanta : Big Boy

Cand uraganul George a avut loc in Gulfport Mississippi in 1998, Big Boy a fost aruncat intr-un copac mare. In 2001 , proprietarul pisicii spunea ca pisica n-a mai parasit copacul niciodata. Felina manca, dormea si isi facea nevoile din copac. Uneori se mai plimba pentru exercitii.

Big Mama : Dusty

In 1952, o pisica obisnuita a dat un alt sens termenului de instinct matern. Pisica nascuta in Texas, Dusty, a facut record la dat viata puilor de pisica. In 18 ani de viata a adus pe lume mai mult de 420 de pisicute.Cea mai batrana pisica : Cream Puff

Avand mai mult de 37 de ani la moartea sa, Cream Puff, alta pisica texana, a fost recunoscuta ca cea mai batrana pisica din lume. In anii nostri pisica a avut 165 de ani la moarte.

Cea mai bine imbracata pisica:Brimanezele

Rasa de pisici birmaneze a aparut in Burma (astazi Myanmar) unde aceste pisici cu parul lung erau crescute pentru preoti. Toate pisicile birmaneze au labutele albe, ceea ce le ofera lookul de pisici artistrocrate.

Cel mai nemilos ucigas : Towser

In Scotia, se zice ca un pisoi pe nume Towser a prins 28.899 de soricei in cei 21 ani de viata - aproximativ 4 soricei pe zi. Barfele zic ca soriceii au facut o sarbatoare din ziua in care Towser a murit.

Cea mai mica pisica din lume: Tinker Toy

Desi a murit in 1997, aceasta pisica inca detine recordul pentru cea mai mica pisica din lume. Cu inaltimea de 7 cm, lungimea de 19 cm si o greutate de 600 g.

Pisica cu cea mai mare nevoie de dieta : Himmy

Potrivit Guiness Book, cea mai grea pisica din istorie, a fost o pisica din Australia pe nume Himmy care se parea ca avea 20 de kg in 1986. Iar daca datele sunt corecte se parea ca avea si 83 cm lungime. Insa Guiness Book a stres aceasta categorie de recorduri pentru a nu incuraja oamenii sa-si ingrase animalele.

Prima pisica : The Eocene Kitty

Se spune ca pisicile sunt pe pamant de 50 de milioane de ani. Desigur la inceput aratau diferit, dar aceste animale au o intreaga istorie in spate, care merge departe, foarte departe.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Un copil din neamul meu
  • person

    "iubeste si vei fi iubit"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right