Premiile Galei Societatii Civile

Premiile Galei Societatii Civile
  calendar_month        
In seara zilei de 20 mai, Gala Societatii Civile i-a premiat pe cei care se considera ca au adus o contributie la dezvoltarea acestui segment.

La editia din acest an au fost inscrise in competitie 115 proiecte, de catre 74 de organizatii neguvernamentale, 3 grupuri de initiativa si 3 persoane fizice. Valoarea fondurilor atrase de proiectele implementate in anul 2007 se ridica la 7,9 milioane de euro.

O parte din proiecte au fost realizate prin auto-finantare si prin intermediul voluntarilor, insa majoritatea proiectelor au fost implementate prin intermediul finantarilor de la companii si de la sectorul public.

Gala Societatii Civile este, in fiecare an, un bun prilej pentru implementatorii de proiecte sociale sa intalneasca companii finatatoare si institutiile publice, interesate sa investeasca in rezolvarea problemelor sociale.

"Diferiti, dar impreuna", proiectul prin intermediul caruia in anul 2007 au fost angajate 73 de persoane cu dizabilitati intelectuale este Marele castigator al Galei Societatii Civile 2008, editia a VI-a.

Proiectul, castigator la sectiunea Servicii sociale pentru categorii defavorizate, apartine Fundatiei pentru Voi, singura organizatie neguvernamentala din Timisoara, care ofera aceste tipuri de servicii comunitare pentru adultii cu dizabilitati intelectuale.

In functie de rezultatele obtinute de fiecare proiect si pe baza criteriilor de evaluare, proiectele care au obtinut un punctaj sub limita celui castigator au fost premiate cu Mentiuni speciale.Ca in fiecare an, la propunerea membrilor juriului, au fost acordate premii extraconcurs unor proiecte sau campanii sociale, care nu au fost inscrise in competitie, dar care au adus un beneficiu evident societatii.

Noutatea editiei din acest an a constat in Premiul Special Adevarul Verde acordat Lianei Buzea pentru proiectul "EcoAssist", inscris in competitie la sectiunea Protectia mediului.

Prin intermediul acestuia, au fost amplasate cosuri pentru colectarea selectiva a deseurilor in Academia de Stiinte Economice din Bucuresti, programul fiind in curs de implementare si in alte trei universitati din tara.

Celelalte premii, pe sectiuni, au fost:

Organizatia Astra Film Fest - cu proiectul "Astra Film Fest 2007" (Sectiunea Arta si cultura)
Fundatia Sfanta Irina - cu proiectul "Cancerul nu iarta, dar suferinta poate fi alinata!" (Sectiunea Sanatate)
Asociatia REACT - cu proiectul "Daruieste din inima" (Sectiunea Comportament civic si participare publica)
Fundatia pentru Parteneriat - cu proiectul "Apele au trecut. Regaseste speranta!" (Sectiunea Dezvoltare economica si sociala)
Asociatia Alternative Sociale - cu proiectul "Metodologie de asistenta sociala, psihologica si juridica a copiilor ai caror parinti sunt plecati la munca in strainatate" (Sectiunea Educatie si cercetare)
Organizatia Mihai Eminescu Trust - cu proiectul "Restaurarea zonelor umede din rezervatia "Stejarii seculari de la Breite, Sighisoara" (Sectiunea Protectia mediului)
Organizatia Romani CRISS - cu proiectul "Pasi spre toleranta" (sectiunea Apararea drepturilor individuale/ colective)

89341.jpg

Juriul editiei din acest an a fost alcatuit din: Catalin Stefanescu (TVR 1), Ioan T. Morar (Academia Catavencu si Cotidianul), Luciana Simona Velea (Institutul de Stiinte ale Educatiei), Cristina Bortun (Institutul Goethe Bucuresti), Catalin Mosoia (Europa FM), Liviu Mihaiu (Academia Catavencu, Asociatia "Salvati Dunarea si Delta"), Sandra Pralong (Synergy Communications), Victor Alistar (Transparency International Romania), Mihaela Radulescu (Antena 1), Dumitru Sandu (Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala, Universitatea Bucuresti), Dana Deac (TVR 1), Raed Arafat (SMURD Tg. Mures), Luminita Tanasie (World Wide Fund), Robert Turcescu (Realitatea TV si Europa FM), Cosmin Alexandru (Asociatia Erudio) si Alin Ivan (SVASTA Consult).Recomandari

Newsletter Ele.ro

Justitia si fondurile structurale europene
  • person

    "detalii la www.fondurile-structurale.com"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right