Puncte de vedere

Puncte de vedere
  calendar_month        
Ni se intampla tuturor, mai rar sau mai des, sa fim pusi in fata unui eveniment sau a unei probleme de rezolvat.

Exista mai intotdeauna doua modalitati de a vedea lucrurile: punctul de vedere al jumatatii goale si punctul de vedere al jumatatii pline a paharului. Aici fiecare are libertate de alegere.

Daca adoptati punctul de vedere al jumatatii goale, este posibil sa considerati ca respectiva problemuta nu este de nasul dvs, fiind ori prea grea, ori poate prea usoara. Aceast lucru induce o stare de nemultumire si astfel apare stresul.

Ce este si mai ciudat, curand chiar ca nu veti mai face fata situatiei la parametrii optimi. Si atunci, adio viselor voastre de succes sau de reusita.

Deja va veti afla paralizati si neputinciosi. De ce ati pierdut partida? Din cauza unei idei negative pe care ati lasat-o sa va anihileze intreaga judecata.

Puteti intoarce capul si puteti privi catre colegii vostri care au adoptat punctul de vedere al paharului pe jumatate plin, adica acei colegi care au fost constienti ca prin calm, luciditate si pastrarea unei gandiri pozitive, au cele mai mari sanse sa-si duca sarcinile la bun sfarsit, fara se se streseze si fara sa-i streseze si pe cei din jurul lor.

Si daca mai punem la socoteala si ca femeile trebuie sa lupte putin mai mult pentru a-si consolida pozitia, atunci nu cred ca merita osteneala de a slabi sistematic nervii proprii si ai celorlalti, de dragul unui cliseu.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Doua smochine si un pai
  • person

    "da-le frau fanteziilor!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right