"Radiografia" femeii din America

"Radiografia" femeii din America
  calendar_month        
Poate ca unele dintre dumneavoastra doamnelor, o sa considerati ca fac parte dintre "fericitele sortii". Am ocazia sa observ zilnic, un alt tip de femeie: femeia americana. Nu are 10 maini si nici zile mai lungi de 24 de ore. E adevarat, are alte conditii economice, mi se va spune. Partial corect! Pentru marea majoritate, traiul de zi cu zi inseamna aceeasi munca, aceiasi "sefi idioti", aceleasi probleme cu banii, casa - ipoteca/chiria ei, cumparaturile, copii...
Privite de departe, imi amintesc foarte mult de NOI.

De aproape... sint altfel. Au un optimism (de unde oare?) si o putere de viata care pe noi ne-a parasit.
Le vezi in supermarket, le vezi la sala, le vezi in masina, le vezi in parc... si te intrebi de unde atita energie? Foarte multe sint singure, fara sprijinul unui barbat si te-ai gindi ca trebuie sa le fie greu, sa fie deznadajduite, epuizate si cu o vesnica proasta dispozitie. Si totusi nu e asa!

Isi incep ziua devreme, ducind copilul/copii la daycare - care costa RAU de tot! Continua cu mersul la sala de fitness... la 5:30 6:00, cind marea noastra majoritate ne intoarcem comod pe partea cealalta, salile de aici sint pline!

La 8:00 incepe ziua de munca. Si exista si aici sefi, responsabilitati, "micile magarii", stresul si tot ceea ce intilnim si noi in viata de zi cu zi la serviciu.

Spre ora 17:30, incepe cosmarul de a conduce spre casa. Daca nu ai vazut cum arata orele de trafic maxim in State, consideri ca Bucurestiul e un oras in care e imposibil de condus. Ei bine, nu se compara. Abia aici incepi sa vezi ce inseamna blocajul de trafic.
Si uite-asa, in drumul se opresc si isi recupereaza copilul si pornesc spre casa. Poate ca nu gatesc in fiecare zi, poate ca uneori mai comanda mincare... si poate ca din punctul asta de vedere le ramine un pic mai mult timp decit noua.

Acasa incep temele, jocurile cu copii si - statisticile spun - marea majoritate, studiaza pentru a ramine competitive la locul de munca. Fie cursuri online, fie reviste de specialitate...
Ce e cert este ca in piata muncii din America, nu exista nici urma de siguranta a zilei de miine. Multe dintre posturile de aici sint temporare. Ceea ce inseamna ca in orice moment o companie isi poate alege pe altcineva in locul tau daca i se pare ca ar fi mai buna. Si atunci incepe cosmarul interviurilor si lunilor de cautari, in care concurezi cu 150-200 de persoane pentru aceeasi slujba, mai bine sau mai prost platita. Ori tu nu-ti poti permite acest lucru. Pentru ca ai de ingrijit copii, de platit credite, de platit chirie, de platit utilitatile... Si de asta, in mintea tuturor este ca, in orice moment, TREBUIE sa fie cel mai bun.

Ei si apoi vine weekendul. Il incepi facind cumparaturile pentru toata saptamina, alergind de la un magazin la altul dupa cupoane si discount-uri (ca si noi) si sperind la un Sale la hainute/pantofiori ca sa poti si tu sa-ti mai inoiesti garderoba (sau pe cea a copiilor).

Pe urma? Weekendul e dedicat copiilor! Fara exceptii! Tot ce inseamna activitate in aer liber, tot ce inseamna sport si muzee, parc de distractii cu "ruptura in buzunar" aferenta... Sint zilele in care te poti asigura ca "puii" tai o duc bine si nu o apuca pe cai gresite, zilele in care construiesti relatia cu copii tai... si chiar functioneaza.

Si asta inseamna viata femeii din State. Saptamina de saptamina, luna de luna, an de an. Desi traiesc zilnic sub spectrul drogurilor la tot pasul, armelor si maniacilor care omoara oameni nevinovati, perversilor de tot soiul. Si totusi zimbesc! Si totusi au grija de ele! Si isi gasesc puterea de a merge mai departe, de a crede ca "maine" va fi mai bineFiresc, exista si celelalte. Casnicele. Maniacele cumparaturilor. Neingrijitele. Dar sint o minoritate.
Marea majoritate o reprezinta femeia secolului 21, cu toate avantajele si dezavantajele acestei "pozitii". Si poate ca ar trebui sa incercam si noi sa fim la fel.... Doar o sugestie!

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Forum Ele.rochevron_right