Regina pentru o zi la Casa Vernescu

Regina pentru o zi la Casa Vernescu
  calendar_month        
Satula de distractia pe care o ofera localurile bucurestene am hotarat sa incerc ceva nou. Am sunat-o pe cea mai buna amica si i-am spus: "astazi vom fi adevarate doamne". Pentru escapada noastra am facut o rezervare de 2 persoane la restaurantul Casa Vernescu.





Din auzite si chiar din diferite publicatii stiam ca este un restaurant de lux, insa... este cu mult mai mult... este o bijuterie arhitectonica, un mic palat din alt veac, pastrat ca o oaza de rafinament si confort in metropola moderna, grabita si agitata!

88761.jpg



Imediat ce am pasit in palat, m-am simtit ca o regina. Interioarele spectaculoase sunt fantezii baroce de marmura, cristaluri si aur atent mestesugite de marii maestrii ai vremii. Totul stralucea intr-o lumina maiestuoasa, plina de caldura oamenilor care au adus faima acestui loc unde constientizezi cu adevarat ca viata este un spectacol de senzatii.

Gazdele restaurantului, niste tinere zambitoare si prietenoase ne-au condus intr-unul din saloanele restaurantului. Pe imensa usa din lemn masiv scria cu litere aurite "AMBASADOR SUIT". Masa noastra era pregatita: tacamurile sclipeau in lumina candelabrelor, iar ornamentele florale imprastiau un aer proaspat de primavara. Acordurile discrete ale orchestrei care canta live completau atmosfera intima si relaxanta.


In timp ce rasfoiam meniul, ne-am descoperit gurmande intr-o lume a gustului si aromelor. In cele din urma, am hotarat ce urma sa servim. Nu stiu cum, dar chelnerul intuise deja ca eram gata sa comandam asa ca, astepta cu un zambet sfios. Dupa cateva minute ne-a adus sticla de vin. Dupa ce ne-a servit pe fiecare a cerut respectuos voie sa plece.

88760.jpg


Noi am continuat sa admiram arhitectura impresionanta a cladirii, sa savuram aroma vinului si sa ascultam acordurile pianinei. Nu stiu exact pentru cat timp, dar chelnerul a venit din nou, de aceasta data sa ne serveasca aperitivul: "Salata de creveti servita cu avocado si caviar, insiropata cu ulei de masline" - un preparat "light", dar foarte gustos. Vesnic preocupate de silueta noastra, am hotarat sa comandam pentru felul doi peste; acelasi chelner ne-a recomandat "Medalioane de Monk sote servite cu fructe de mare si sos de sofran"... si bine a facut, caci... a fost un adevarat rasfat. Si cand am ales desertul, tot la silueta ne-am gandit asa ca am ales din imbietoarea oferta cate o portie de "a la Tartuffe orange"... o delicatesa facuta din "lacrimi" de ciocolata umplute cu crema de portocale.

Se apropiase miezul noptii, iar magia urma sa se sfarseasca. Am terminat bauturile, am achitat nota de plata si ne-am ridicat cu regret, gata sa parasim salonul. Am aruncat o ultima privire la coloanele impunatoare care decorau lobby-ul Casei Vernescu.

M-am simtit intr-adevar ca o regina pentru o zi in acest minunat palat de pe Calea Victoriei!

Recomandari