Relatiile ne feresc de farmecul altora

Relatiile ne feresc de farmecul altora
  calendar_month        
Pshilogii care au studiat o serie de voluntari implicati in relatii de lunga durata au ajuns la concluzia ca dragostea reprezinta un factor de fidelizare care ne face "imuni" la farmecul altora.

Acest studiu sustine ideea ca oamenii, atunci cand sunt atasati de alte persoane, refuza posibilitati care reprezinta un beneficiu imediat.

Acest lucru e cu atat mai interesant cu cat se stie ca oamenii calculeaza mult mai repede castigurile pe termen scurt decat cele pe termen lung.

Un grup de 60 de studenti, implicati in relatii cu durata medie de trei ani, au primit poze cu persoane atractive de sex opus. Sarcina a fost sa descrie ceea ce ei gasesc atractiv la acea persoana si sa isi imagineze cum ar decurge o prima intalnire.

Participantii au fost impartiti in trei grupe si au primit o serie de task-uri. Primul grup a trebuit sa povesteasca perioada in care sentimentul de iubire pentru partener a fost cel mai puternic, dar si un moment recent in care sentimentele lor au atins cote inalte.

Cei aflati in cel de-al doilea grup au trebuit sa isi aminteasca cand au simtit cea mai puternica atractie sexuala fata de parteneri si cand o astfel de atractie s-a manifestat recent, iar membrii celui de-al treilea grup au primit sarcina de a scrie despre orice le trece prin cap.Participantilor li s-a cerut sa nu se gandeasca la persoanele atractive din poze cat timp raspund la prima intrebare; ei au fost instruiti, de asemenea, sa noteze de cate ori s-au gandit, de-a lungul testului, la persoanele din poze.

Concluzia testului a fost ca cei din primul grup si-au amintit de cele mai putine ori de persoanele din poze, retinand foarte putine detalii.

Specialistii au notat ca acesta este un semn ca implicarea intr-o relatie impune o `nepasare` fata de tentatiile care apar in calea unui om singur.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Tibi
  • person

    "cuvintele frumoase incanta prostii"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right