Romance premiante in 2010

Romance premiante in 2010
  calendar_month        
Sunt romance care s-au facut cunoscute in lume prin inteligenta si talentul lor in anul care tocmai s-a sfarsit.

Numele unora dintre ele probabil ca nu-ti suna familiar, pentru ca fetele acestea nu apar dezbracate in revistele mondene, nu s-au remarcat prin scandaluri ci fac cinste Romaniei prin realizarile lor.

Iata cu cine ne-am mandrit in 2010 si ne vom mandri mereu!
Renata Tolvai - castigatoarea Megastar Ungaria
62243.jpg


Oradeanca Renata Tolvai (19 ani) a castigat in decembrie 2010 premiul cel mare la concursul Megastar Ungaria: un contract cu o casa de discuri importanta, masina si cazare in Budapesta timp de 1 an.

Romanca participase in 2009 la festivalul Mamaia, unde obtinuse locul 2, iar in Ungaria a dovedit ca poate mai mult decat atat. Renata i-a impresionat pe maghiari prin interpretarile fidele ale unor piese grele, adjudecandu-si premiul cel mare cu melodia "Hurt" a Christinei Aguilera.

Emilia Morosan - premiata de Obama
90527.jpg


Emilia Morosan este cercetatoare la Universitatea Rice din SUA si a fost premiata de presedintele american Barack Obama pentru debutul in cariera stiintifica cu distinctia de "Presidential Early Career Award for Scientists and Engineers" (PECASE), alaturi de alti 84 tineri la fel de talentati ca si ea. Emilia face cercetari in domeniile fizicii, chimiei si astronomiei.

Adriana Comanita - avocata anului la Montreal
90529.jpg


Adriana Comanita este o romanca stabilita din 2002 la Montreal, in Canada, si a fost numita Avocatul Anului 2010 de catre Young Bar Association of Montreal (Asociatia Tinerilor Avocati din Baroul Montreal). Ea a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti, a practicat dreptul doi ani in tara, dupa care a decis sa-si continue studiile la Universitatea din Montreal.

Datorita rezultatelor universitare bune, Adriana Comanita a avut ocazia de a face un stagiu intr-o mare firma de avocatura din Montreal, iar de acolo a continuat pe o panta profesionala ascendenta. Astazi este Head of Legal Department la Landmark Properties, o companie de real estate.

Adriana Pendiuc - cel mai tanar regizor la Cannes
90530.jpg


Adriana Pendiuc (24 ani) a fost in 2010 cel mai tanar regizor intrat in competitia de la Cannes, la sectiunea Scurtmetraj, cu filmul "Magda". Tanara a avut ocazia sa lucreze in timpul studiilor de film cu legendarul Francis Ford Coppola.

Ana Ularu - premiul criticii elvetiene de film pentru cea mai buna actrita
90528.jpg


Frumoasa si carismatica actrita Ana Ularu a primit anul trecut Trofeul Boccalino la Festivalul International de Film de la Locarno. Ea a fost premiata pentru rolul din filmul "Periferic", in regia lui Bogdan George Apetri.

Inna - castigatoarea European Border Breaker Awards 2011
90531.jpg


Premiile European Border Breaker Awards (EBBA) se acorda artistilor cu cele mai mari vanzari pe piata muzicala europeana, iar Inna este unul din cei zece castigatori. Premiul ii va fi decernat pe 12 ianuarie in Groningen (Olanda), eveniment care va fi transmis de mai multe televiziuni europene, cu audienta preconizata la peste 20 milioane telespectatori.Tot anul trecut, Inna a fost selectata si in finala NRJ Music Awards, la categoria "Revelatia Anului", alaturi de Justin Bieber, Kesha si Taio Cruz. Inna mai poate fi votata pe site-ul NRJ pana pe 16 ianuarie 2011.

Iar lista poate continua, chiar va rog sa o continuati voi mai jos, in sectiunea Comentarii, daca mai stiti vreun nume ce merita mentionat.

Dedic acest articol tuturor romancelor care, privind inapoi in noaptea de Anul Nou, au realizat ca anul trecut, in ciuda crizei economice, a fost un an in care au muncit din greu insa si-au vazut visele devenite realitate. Va doresc sa aveti acelasi entuziasm si in 2011!


Autor: Nuage

Surse foto: reportervirtual.ro,ziare-pe-net.ro,facebook.com

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Forum Ele.rochevron_right