Sa fim invingatori

Sa fim invingatori
  calendar_month        
Sa fim invingatori in viata incepe sa fie tinta noastra in viata inca de la o varsta timpurie. Cat suntem mici ne tot gandim ce vom face cand vom fi mari. Si cand suntem mari, ne poticnim in mici detalii nesemnificative pe care le ridicam la nivel de lucruri dintre cele mai importante. Mereu imi zic ca de maine voi incerca sa fac ca totul sa devina mai roz si de multe ori la fata locului raman insensibila la promisiunile mele anterioare.

Un viitor filosof mi-a zis ca reusita in viata tine de viziunea pe care o avem la diferite momente de timp. O afirmatie inteleapta.
Pana la urma toti reusim in viata, mai greu sau mai usor, toti invatam pana la urma sa ne atingem idealurile. Singura problema ar fi ca daca aceste impliniri vin prea tarziu, safisfactia nu mai exista si ne vom considera neimpliniti.

Trebuie sa avem incredere in noi

Cultivarea cultului personalitatii trebuie sa insemne sa putem sa
ne privim in oglinda cu seninatate in orice ora a zilei. Sa nu stam de ne gandim ca data viitoare va fi prilej mai bun sa ne manifestam ca oameni.

Sa invatam din greselile celorlalti si sa nu stam sa gresim cu anii, pierzand clipe pretioase de fericire.Sa invatam sa nu depindem de semeni prea mult, fiecare din noi este un mic egoist si un egocentric care se va crede mereu superior aproapelui: sa credem in ce spune celalalt inseamna sa ne spunem ca nu valoram foarte mult. Toti suntem egali la inceput si doar ne parcurs se manifesta vointa si puterea de afirmare a fiecaruia.

Doar pentru ca dorim sa copilarim mai mult nu inseamna ca trebuie sa ne privim sau sa-i lasam pe ceilalti sa ne priveasca diferit. Este foarte importanta increderea in noi. Sa credem in noi consider ca este o adevarata provocare a vietii, daca nu cea mai mare. In momentul in care pierdem din vedere acest lucru, nimic nu ne va multumi si nu vom mai da randamentul normal.

Sa invatam sa avem grija de sufletul nostru, invatand continuu si renuntand la defecte. Sa invatam sa zambim si sa invatam sa nu va manifestam complexele.

Succesul inseamna de fapt suma succeselor pe care pe putem avea zi de zi, ora de ora.
Trebuie sa tinem capul sus si cu siguranta in cele mai multe cazuri vom avem satisfactii.
Sa invatam sa facem ceea ce ne place si sa nu acceptam compromisuri, pentru ca la un moment dat vom avea mustrari de constiinta.
In fiecare dintre noi exista un om de succes. Poate ar fi bine sa ii dam o sansa sa il lasam sa isi manifeste abilitatile.

Recomandari