Sa ne acceptam asa cum suntem

Sa ne acceptam asa cum suntem
  calendar_month        
Putem fi fericiti si putem avea succes doar daca dobandim un anumit grad de acceptare de sine. Autoacceptarea inseamna sa ne impacam cu ceea ce suntem in momentul actual, cu toate erorile pe care le-am comis si cu toate vulnerabilitatile pe care le-am dobandit, precum si cu toate calitatile si reusitele noastre.

E important sa nu-i imitam pe altii, ci sa ne acceptam asa cum suntem;sa ne asumam propria imagine,nu pe a altora. Valoarea noastra ca oameni depinde doar de noi.

In plus, daca nu ne acceptam pe noi insine, cum ne-am putea astepta ca altii sa ne accepte? Cand suntem nemultumiti de noi insine incercam sa ne convingem singuri sau sa-i convingem pe ceilalti ca am fi altceva decat suntem. Avem succes atunci cand suntem suficient de relaxati ca sa fim noi insine. Doar dupa ce ne acceptam putem incepe sa lucram la dezvoltarea noastra personala si la imbuna tatirea propriei imagini. A ne crea o noua imagine despre noi insine nu inseamna a nea crea noi talente, calitati sau abilitati, ci inseamna a le valorifica pe cele cu care am fost inzestrati. De fapt, in orice domeniu, succesul rezulta din folosirea din ce in ce mai ampla a propriului nostru potential.

Acceptarea de sine autentica presupune sa ne asumam propria fiinta fara a ne plange si fara a regreta. E necesar sa ne amintim ca suntem oameni, si, prin urmare,fiinte supuse greselii, dar si capabile de realizari remarcabile. Suntem imperfecti, adica intr-o starea de continua dezvoltare: mereu avem ceva de invatat si e necesar sa ne straduim sa invatam si sa progresam.

Schimbarea imaginii pe care ne-am format-o despre noi insine consta in modoficarea felului cum gandim despre propria persoana, a aprecierii pe care ne-o acordam.

Deci, sa ne acceptam pe noi insine, cu imperfectiunile noastre inerente si chiar daca nu ne conformam unui model uman "la moda". Sta in puterea noastra sa ne cream fericirea si succesul, iar acestea incep intotdeauna cu acceptarea si respectul de sine.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Turcoaz Culoarea anului 2010
  • person

    "adauga-ti un pic de personalitate"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right