Spania: 3 festivaluri de vara celebre

Spania: 3 festivaluri de vara celebre
  calendar_month        
Spania este una dintre cele mai populare destinatii turistice din Europa, datorita plajelor cu nisip fin, a apelor cristaline, dar si pentru orasele pline de cultura si traditii.

Iata cele mai populare festivaluri din Spania in lunile iulie si august.90796.jpg


Feria de Julio, Valencia - 2 - 26 iulie

Initiat in anul 1871 ca o modalitate de a pastra oamenii in oras in timpul celei mai calduroase luni din an, festivalul Feria de Julio este in mare parte un program extins de dans, arte, produse alimentare, parade si multa muzica si concerte in aer liber. Cel mai frumos spectacol al acestei sarbatori are loc in ultima duminica a festivalului, cand femeile tinere fac parada pe strazi si arunca cu flori in multime.


62411.jpg
Festivalul taurilor, Pamplona - 6 iulie

Acest festival care are lor in fiecare an, consta in eliberarea pe strazi a 6 tauri - cei mai curajosi participanti (imbracati in alb, cu o esarfa rosie la gat) alearga in fata taurilor incercand sa ajunga la final inaintea fata animalelor.

90795.jpg
La Tomatina, Valencia - 25 august

O data pe an, locuitorii orasului Bunol, dar si turisti din intreaga lume, ies pe strada si arunca unii in ceilalti cu rosii. La finalul zilei, oamenii se inghesuie sa fie spalati cu ajutorul furtunelor de la masinile pompierilor.Autor: Ana Dragota

Alte articole despre
Recomandari

Newsletter Ele.ro

cine te crezi - la vama veche
  • person

    ""meritam ceva mai bun""

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right