Suntem evacuati din Romania?

Suntem evacuati din Romania?
  calendar_month        
Ati observat ca de cand Romania e membra U.E., romanii fug din tara? De bine ce ne este!…am asteptat atata timp aderarea, doar pentru a dezerta!

Se apropie primul sezon estival de la aderarea noastra, iar noi, ca niste adevarati patrioti ce suntem, ni-l vom petrece in afara granitelor, in special in Bulgaria. Statisticile arata ca anul acesta de trei ori mai multi romani prefera vacante in afara Romaniei, decat pe taram autohton. Principala problema ramane preturile, extrem de piperate pentru romani. Nu ne mai permitem sa fim romani in Romania!


89072.jpg

Incepand cu vacante pe care nu ni le mai permitem in tara si terminand cu noile proiecte de modernizare a Bucurestiului, avem sentimentul ca suntem evacuati din tara.
Din luna aprilie, au inceput lucrariile la noile ansambluri rezidentiale, vile, si chiar cartiere rezidentiale. Frumos…Romania va arata cam asa: un cartier superb, german, pe straziile caruia un BMV, ultima serie, bubuie de manele sau hip-hop, si din care un copil supra-ponderal va cobora cu Mc-ul in mana in fata unei scoli particulare, pe cand, la colt de strada, langa un bloc comunist, gri, aproape prabusit, un copil deformat de foame cerseste. Cu toate acestea ferice de cersetori, vor avea unde sa ceara.

Sa nu uitam totusi de canalizarea din Romania. La prima ploaie mai lunga ni se vor inunda vilele.

Oare ce s-a infaptuit pentru romani de la aderare? Nimic! Tot ce va fi facut este pentru straini. Sa nu uitam totusi de Columbeanu. Poate isi va cumpara un cartier prin care sa se plimbe cu noua masina a sa Rolls-Royce. Din pacate insa va trebui sa ramana si el blocat in trafic ca toti ceilalti romani.In cea ce priveste modernizarea Bucurestiului, pe langa damblaua cu fantanile arteziene(care sunt plasate in cele mai murdare parti ale capitalei), mai nou, luna aceasta putem vedea si ceasuri mari, pozitioanate in cele mai blocate intersectii ale capitalei. Pesemne pentru a vedea exact cat timp stam blocati in trafic.

Straziile raman denivelate, iar cu venirea verii vom intra de tot cu masinile in cimentul prost din capitala, ce se va topi la prima raza de soare. Sunt curioasa cum vor circula noile noastre masini de transport in comun vara. Cu geamurile mici, fara a deschide aerul conditionat(pentru ca nu ni-l permitem), cu aglomeratia tipica, cu cersatorii nostri specifici. Vom fi nevoiti sa respiram intre statii si atat. Ca mai mult nu ne permitem.

Iata ca nici dupa un an de la aderarea in U.E., suntem nevoiti sa deschidem ochii si sa ne gandim bine unde sa dezertam pentru ca adevarul este ca Romania a intrat fara romani in U.E., si ca, treptat, subtil dar sigur suntem evacuati din Romania.

Recomandari