Top 10 animale periculoase

Top 10 animale periculoase
  calendar_month        
Credeai ca periculos e sinonim cu mare? Ei bine, nu! Uneori, cei mici sunt mai artagosi, si asta se dovedeste in numarul anual de victime. Iata care sunt cele mai periculoase animale din lume!

1. Tantarul

Aceasta bestiuta care pare insignifianta este cea mai mare ucigasa de oameni! Nu tantarul in sine este periculos, ci bolile pe care femelele, singurele bautoare de sange, le transmit atunci cand pisca. Ele injecteaza tot felul de boli, printre care si malaria . Numarul de victime: mai mult de 2 milioane/an.

2. Sarpele

Cobra regala, care traieste in Asia, este unul dintre cei mai periculosi serpi din lume: ea poate ucide un elefant in mai putin de 3 ore daca il musca de trompa. Sarpele tigru, locuitor al Australiei, este si mai veninos, astfel incat o doza infima de venin ucide omul. Numar de victime anual: mai mult de 100 000.

3. Scorpionul

Doar 20 de specii de scorpion sunt periculoase pentru omul sanatos. Aceste animale micute isi depoziteaza veninul in capatul cozii si il elibereaza de obicei accidental. Numar de victime anual: mai mult de 5 000 persoane.

4. Crocodilul

Crocodilul isi cauta hrana pe teritoriul sau. Daca omul se gaseste acolo unde crocodilul vaneaza, atunci e o tinta sigura. Atacurile crocodililor pot fi respinse, daca il poti forta sa tina gura inchisa. Animalul isi inchide gura cu forta uriasa, insa o deschide cu greutate. Numar de victime anual: 2 000 persoane.

5. Elefantul

Elefantul traieste in turma o lunga perioada din viata sa. Atunci cand se gaseste de fata cu oamenii, pe care nu-i cunoaste, i se face frica si reactioneaza violent. Omul nu are nicio sansa de castig in aceasta lupta. Cum teritoriul elefantilor devine din ce in ce mai mic, iar omul vrea sa se extinda cat mai mult, intalnirile om-elefant sunt din ce in ce mai dese. Numar de victime anual: mai mult de 600 persoane.

6. Albina

O piscatura de albina nu e niciodata agreabila, dar cel putin nu e mortala! Cu toate acestea, pentru unii oameni sensibili la veninul albinei, o simpla piscatura poate duce la moarte. Numar de victime anual: mai mult de 400 persoane.7. Leul

Ca si tigrul, leul ramane din ce in ce mai mult fara prada preferata, atacand in schimb omul, care reprezinta pentru el o prada usoara si al carui gust il apreciaza. Leul nu trebuie provocat prin intoarcerea spatelui, privind drept in ochii sai sau aratandu-i dintii, deoarece nu-i va fi greu sa atace. Numar de victime anual: mai mult de 250 persoane.

8. Hipopotamul

Hipopotamul nu se hraneste cu oameni, el este un animal ierbivor. Daca se simte provocat de om, nu ezita sa atace, iar omul nu are sanse in fata caninilor sai lungi. Numar de victime anual: mai mult de 200 persoane.

9. Meduza

Viespea de mare, o specie de meduza, este purtatoarea unui venin mortal. Ea masoara aproximativ 17 cm in diametru, iar atunci cand tentaculele sale se ating de oameni, acestia sufera transpiratii reci, orbire, asfixiere, apoi decedeaza in cateva ore.

10. Tigrul

Omul nu este prada naturala a tigrului, insa disparitia progresiva a hranei sale normale (cerbi, elani, caprioare) si instinctul de aparare al teritoriului il imping uneori sa atace oameni. Problema e ca tigrii se indragostesc de carnea umana, si odata ce au gustat o data vor vana regulat omul. Numar de victime anual: 40 - 100 persoane.Recomandari

Newsletter Ele.ro

Our world
  • person

    "cand trei femei discuta, se numeste conversatie. dupa ce una dintre ele pleaca, se numeste barfa."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right
Camelia Continental
Shop Ele.rochevron_right