Top 10 cele mai frumoase melodii de Craciun

Top 10 cele mai frumoase melodii de Craciun
  calendar_month        
Ce ar fi sarbatorile de iarna fara zapada, brad si muzica de Craciun ? Decembrie este perioada in care artistii din intreaga lume canta colinde si melodii speciale de Craciun.

Asculta-le in continuare pe cele mai iubite, apreciate si ascultate.1. Christmas Song - Nat King Cole"Christmas Song" este una dintre piesele cele mai cunoscute ale artistului Nat King Cole. Piesa a fost inregistrata de cel putin 3 ori in versiuni usor diferite. Piesa inregistrata in 1961 s-a dovedit insa a fi cea mai buna.

2. O Holy Night - Celine Dion


"O Holy Night" a fost compusa in anul 1847 si a devenit unul dintre colindele favorite ale solistilor din intreaga lume. Celine Dion este unul dintre artistii care a adus aceasta piesa in toate spectacolele sale de Craciun si a avut foarte mare succes cu ea.

3. Santa Claus Is Coming to Town - Bruce Springsteen


Ritmata si foarte vesela, piesa "Santa Claus Is Coming to Town" a fost compusa in 1934 si a devenit foarte repede una dintre cele mai iubite melodii de Craciun. De cativa ani insa, piesa a devenit favorita oamenilor din intreaga lume, mai ales ca a fost promovata pe foarte multe posturi de radio.

4. Jingle Bell Rock - Billy Idol


"Jingle Bell Rock" a fost lansata, pentru prima data de Bobby Helms in anul 1957. Piesa a devenit un hit de Craciun, motiv pentru care Billy Idol a inregistrat o versiune a melodiei pentru albumul sau "Happy Hollydays" din 2006.

5. White Christmas - Bing Crosby


Piesa "White Christmas" a fost introdusa in anul 1942 in filmul muzical Hollyday Inn. Versiunea lui Bing Crosby a vandut peste 50 de milioane de exemplare in intreaga lume si piesa are foarte mare succes si azi.

6. Winter Wonderland - Jason Mraz


Un artist mai nou pe piata muzicala, Jason Mraz a realizat un cover dupa piesa "Winter Wonderland" scrisa si inregistrata initial in anul 1934. Melodia a devenit de nelipsit in preajma sarbatorilor de iarna.

7. All i Want For Christmas Is You - Mariah Carey


"All i Want For Christmas Is You " a aparut in anul 1994 si a fost introdus pe albumul "Merry Christmas". In ultimii ani piesa a devenit o melodie clasica pentru sarbatorile de iarna, mai ales pentru cuplurile indragostite. Mai mult decat atat, albumul s-a vandut in peste 4 milioane de exemplare in intreaga lume.8. Joy To The World - Michael Bolton


Versurile pentru piesa "Joy To The World" au fost initial scrise de Isaac Watts. Michael Bolton si-a facut insa propria versiune a melodiei si a cantat-o pentru prima oara in 1997, la un concert Placido Domingo in Viena.

9. Blue Christmas - Elvis Presley


"Blue Christmas" a fost initial o piesa clasica de Craciun in varianta country si a fost inregistrata in anul 1948 de catre Ernest Tubbs. 9 ani mai tarziu Elvis a facut un cover dupa piesa si a transformat-o intr-o melodie rock`n`roll.

10. Here Comes Santa Claus - Elvis Presley


Elvis a avut succes cu doua piese de Craciun in anul 1957, iar una dintre ele este
"Here Comes Santa Claus". Initial piesa a fost scrisa si cantata de legendarul cantaret de muzica country, Gene Autry.

Autor: Ana-Maria Dragota

Alte articole despre
Recomandari