Un medic deosebit

Un medic deosebit
  calendar_month        
Ganduri alese, nascute din admiratia in stare pura pentru un medic ce da sens cuvantului "deosebit", dar mai ales pentru un om ale carui morala si conduita sunt pe masura iscusintei profesionale.

Il gasesti undeva in aria imenselor sacrificii, dincolo de functii, interese meschine si prejudecati "elevate", acolo unde raman doar recunostinta - aproape palpabila - din ochii pacientilor, pasiunea pentru una dintre cele mai grele, complexe dar si nobile profesiuni, iubirea pentru oameni si dorinta de a le face si de a-i face bine. Daca toti medicii ar fi asa, lumea ar fi mai buna si societatea mai sanatoasa.

Il apreciez ca medic si ca om, il respect si il admir pentru felul in care se dedica profesiei sale, pentru felul in care stie sa "repare" nu numai tesuturile distruse ci si sufletele macinate de temeri si griji si pentru felul in care vorbeste si se poarta, debordand de un farmec nonsalant si plin de naturalete nedisimulata de galanteria barbatilor de odinioara, fara a cadea in desuet, insa cu atat mai irezistibil.

Caci, pe langa sentimentul de confort, incredere si siguranta pe care ti-l da chiar si prin simpla prezenta, descoperi un munte de rabdare, intelegere, compasiune, perspicacitate si umor subtil, toate atent dozate in cantitati potrivite pentru fiecare pacient in parte sau ruda a acestuia.In spatele medicului competent se ascunde barbatul interesant, cu atat mai fascinant cu cat pare atat de putin constient de impactul sau asupra oamenilor, sau poate doar asupra femeilor.

Dorinta de a te afla in preajma lui, dintr-un motiv sau altul, creste direct proportional cu lungile perioade de timp in care absenteaza din viata ta si exponential cu intensitatea clipelor furate intre operatii, joburi si familie, cand ai sanse sa puteti schimba (doar) cateva cuvinte, care insa fac cat o mie si care-ti vor fi pansament spiritual pentru atunci cand nu va mai exista un motiv si nici macar un pretext pentru a va vorbi sau a va privi in ochi.

Emotia unei conversatii savuroase, reconfortante cu un astfel de om, o bate pe cea a pasiunii nestavilite, pe care de altfel, ti-ai dori s-o experimentati profund, dar la care doar visezi in ascuns, fara a indrazni sa speri mai mult.

Si cum un partener inteligent de discutii este ceva mai greu de gasit decat unul de sex, renunti la visele de amor nebun, stiind ca nu vor trece nicicand pragul fanteziei (tale!) si te multumesti cu un interlocutor abil, ce poate fi la fel de captivant ca si placerea unui moment de patima, insa durata satisfactiei este mult mai mare si nu se pierde odata cu clipa.

Intr-un moment (din pacate) dificil al vietii mele, am avut insa deopotriva norocul de a cunoaste medicul caruia ii datorez sanatatea unei persoane dragi si placerea de a descoperi o parte din bogatia interioara a omului care mi-a inspirat aceste ganduri, trairi.

Sa nu uitati vreodata sa zambiti, sa iubiti sau sa visati! Sa nu uitati vreodata sa fiti oameni!

Recomandari