Viata in rate

Viata in rate
  calendar_month        
Am de platit rata la masina de spalat, rata la televizor, la calculator si... la mai ce oare? Uitasem - oare cum se poate? - de rata la repartitoarele de cadura.

Pentru asta trebuie sa ma tarasc in genunchi pe langa calorifere cu o lanterna intr-o mana si cu formularele in cealalta. E ultima zi. Ma rog, din punct de vedere al facturilor fiecare zi e ultima.

Viata mea, ca si a celor mai multi dintre semenii mei, de desfasoara in rate . Traiesc in rate! Ma uit la televizor si ma grabesc, chiar sunt foarte grabita, daca nu platesc rata raman fara televizor.

Ma gandesc sa infiintez o asociatie care sa lupte cu toate institutiile care emit facturi. Sa se stabileasca o singura zi pe luna in care se pot trimite si o singura zi de plata. Doua zile pe luna. Nu cred ca voi avea succes.

Imprumuturile si facturile sunt inventii diabolice. Nu ai cum sa renunti la slujba pentru ca vine peste tine valul de hartii si te ingroapa, ajungi la faliment. Asa ca tragi cu dintii. Nu poti sa te certi cu partenerul de viata, o eventuala separare aduce spectrul saraciei pentru amandoi. Factura este elementul fundamental al stabilitatii familiei.

Cred ca intreaga morala a lumii moderne se reduce la obligatia de a plati ratele. Cei mai mari dusmani ai capitalismului sunt cei care nu iau credit si cei care nu-si platesc facturile.

Intre doua rate apuc sa re citesc "Cartea Amagirilor", a lui Cioran, pe care ar fi trebuit sa o cumpar tot in rate, la cat costa. Ma plimb prin parc, beau ciocolata calda, ma uit la televizor, dorm si vin la birou.

Unii ar putea spune ca duc o viata plictisitoare, dar nu am timp sa-mi dau seama de acest lucru. Ma gandesc la rate. Sunt fericita ca sunt sanatosa si inca le pot plati.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Uniformizarea bazei de impozitare in UE
  • person

    "detalii la www.fondurile-structurale.com"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right