Viata nu e niciodata prea usoara...

Viata nu e niciodata prea usoara...
  calendar_month        
Chiar si atunci cand crezi ca totul e asa cum vrei apare ceva ce iti schimba cu totul conceptia ta despre fericire. Cand esti abia un copil multe sunt lucrurile care te multumesc si care te fac sa zambesti, intr-un cuvand: esti fericit mai tot timpul. Cu timpul acest lucru se schimba si asta pentru ca incepem sa vedem lucrurile cu totul si cu totul altfel... Nu stim sa ne mai bucuram de gesturile pe care parintii le fac cu atata dragoste, nu stim sa mai simtim gustul extraordinar pe care il avea acea prajitura cand mergeai cu unul din fratii tai la cofetarie si nu mai poti vedea minunea din lucrurile marunte, acum stii ca heliul face balonul sa plutesca in aer...

Pe zi ce trece capeti noi experiente si cu cat mai multe capeti cu atat te maturizezi mai mult, crezi ca e normal la un moment dat sa-i dai drumul copilului din tine sa cresca, sa devina o persoana matura. Dar nu te intrebi de ce sa faci asta daca nu e neaparat necesar? De ce sa lasi sa moara acea parte din tine care te tine cu adevarat in viata?

Desi credem ca acesta este cursul firesc pe care viata noastru trebuie sa-l urmeze uite ca uneori sau poate de cele mai multe ori ne inselam, si asta nu pentru ca stim ce e mai bine pentru noi ci doar pentru ca in acel moment consideram ca e decizia cea mai buna, o decizie pripita si intru totul eronata.

Tindem cu totii sa credem, asta dupa ce ne maturizam ca viata nu e doar in roz si ca de fapt domnesc nonculorile, tin sa precizez ca fiind copii eram mult mai intelepti, pentru ca in fond noi dam sens vietii noastre, noi ne facem viata sa fie mai usoara si noi facem tot posibilul pentru ca ea sa fie frumoasa. Ne inselam amarnic cand spunem :"doamne in ce zile traim!", traim asta e adevarat si traim in zilele noastre bune, rele: asa cum sunt, sunt ale noastre si pentru asta trebuie sa fim recunoscatori. Suntem patetici cand ne plangem de mila, in fond asta nu duce absolut nicaieri.

De ce ne ingreunam noi insine viata? De ce sa nu ne bucuram de ea ridicand capul din pamant si spunand: "acesta e un nou capitol al vietii noastre hai sa facem in asa fel incat sa merite trait!". Nu lasati cotidianul sa va strice viata, permiteti micilor bucurii ale vietii sa va lumineze ziua, lasati copilul din voi sa respire din nou!

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Dimineata de luni la Ele.ro
  • person

    "va invit la un cocktail de gandulete"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right
Abey
Shop Ele.rochevron_right