Ziua cea mare

Ziua cea mare
  calendar_month   update 19 Apr 2011, ora: 15:20      
Cei care vor pune lucrurile in miscare

Difuzare: joi, 28 aprilie, ora 21.00

Orice mireasa stie cat de dificil este sa organizezi o nunta, dar cum ar fi sa te numeri printre cei care se vor ocupa de derularea fara probleme a Nuntii Regale? O misiune dificila, caci va fi o nunta de proportii epice. Peste 2000 de invitati vor participa la ceremonie - capete incoronate, sefi de stat, vedete si reprezentanti ai unor organizatii caritabile.

In plus, se estimeaza ca aproximativ un milion de persoane se vor alinia pe traseul de aproximativ 2,4 km lungime dintre Westminster Abbey si Buckingham Palace, in timp ce mai bine de un miliard vor urmari nunta la televizor, in toata lumea. Acest program prezinta in exclusivitate pregatirile celor mai importanti protagonisti pentru acea zi, presiunile la care sunt supusi si dificultatile cu care se confrunta. Miza este foarte mare, iar greselile sunt inacceptabile!


Managerul de hotel

La numai 24 ore de la anuntarea datei cand va avea loc Nunta Regala, toate hotelurile din centrul Londrei erau complet rezervate. The Rubens at the Palace, hotelul de lux cel mai apropiat de Palatul Buckingham, nu a fost o exceptie. Ii urmarim pe directorul hotelului, angajatii de la receptie si personalul de intretinere, care isi incep febril pregatirile: spala geamurile, zugravesc, lustruiesc, jongleaza cu rezervarile si cererile clientilor. Ce se intampla cand personalul de la receptie descopera ca s-a facut o rezervare dubla? Dar cand un oaspete important nu poate o primi o camera ale carei ferestre dau spre Palat? Dar ce se intampla cand o livrare importanta nu ajunge la timp? Prin ochii personalului acestui hotel, surprindem toata valva si agitatia pregatirilor frenetice care se fac pentru ziua cea mare.

Fotograful

Urmarim un fotograf de la London Metro care se pregateste pentru "ziua cea mare". Competitia este acerba pentru ziarele londoneze, caci asupra tuturor se fac presiuni uriase, pentru a surprinde fotografia perfecta cu fericitul cuplu. Il urmarim pe fotograful care face eforturi sa se acrediteze, cauta un loc de unde sa faca fotografiile si discuta despre modul cum va fi developata si publicata fotografia sa, dupa ce a fost facuta. Ar fi extraordinar daca in ziua urmatoare fotografia respectiva ar fi un succes la chioscurile de ziare.

Vicarul

Pe 29 aprilie, atentia intregii lumi va fi atintita asupra faimoasei biserici Westminster Abbey, iar locul trebuie sa se ridice la inaltimea asteptarilor. Vicarul este raspunzator pentru bunul mers al treburilor zilnice in acest lacas istoric al Domnului. In sarcina lui cade sa se asigure ca toate pregatirile necesare au fost facute din timp. De la tiparirea indrumarilor pentru serviciul religios pana la acordarea orgii si lustruirea podelelor, exista o mie si una de sarcini care trebuie indeplinite inainte de ziua cand Kate va pasi spre altar, unde o va astepta printul ei. Ce locuri speciale trebuie retapitate, pentru demnitarii invitati la ceremonie? Cum vor fi aranjate camerele de filmat, pentru a surprinde acest eveniment cu totul special? Vicarul este cel care trebuie sa rezolve toate problemele in saptamanile si zilele care premerg ziua cea mare.

Persoana responsabila cu curatenia

Cum ochii intregii lumi vor fi atintiti asupra strazilor Londrei, acestea trebuie sa fie curate, proaspat marcate si totul sa arate imaculat. Il urmarim pe lucratorul implicat in procesul de curatenie, care ne dezvaluie ce masuri speciale vor fi luate pentru Nunta Regala. Omul ne relateaza povesti despre alte evenimente importante pentru familia regala, care au avut loc la Londra, dezvaluind ce gunoaie ciudate a strans dupa aceea. Echipa lui se mandreste cu faptul ca pastreaza Londra curata, iar cand Kate inca va dormi, in noaptea de dinaintea nuntii, acesti oameni se vor trezi la ora 02.00, ca sa se asigure ca strazile orasului arata impecabil in ziua cea mare.

Ofiterul de paza
Ultima data cand Londra a gazduit un eveniment de asemenea proportii a fost Jubileul de Aur al Reginei, in 2002, cand mai bine de un milion de oameni s-au inghesuit pe strazile orasului pentru a lua parte la festivitati. Operatiunile de securitate pentru Nunta Regala ating proportii uriase, iar pregatirile sunt strict secrete. Avem acces la Scotland Yard, nucleul pregatirii tuturor operatiunilor, in perioada imediat premergatoare nuntii, si urmarim un ofiter de paza care verifica daca totul este pregatit pentru ziua cea mare.

Studiem toate masurile de siguranta luate, de la cele mai sofisticate tehnologii pana la cele mai simple - camere de filmat cu circuit inchis, caini care pot detecta eventuale bombe, avioane de supraveghere care survoleaza locatiile si mii de ofiteri de politie trimisi pe traseu. Parcurgem acelasi drum pe care va merge si tanarul cuplu regal prin Londra, intr-un vehicul decapotabil, alaturi de ofiterul care ne prezinta in detaliu cum sunt evaluate riscurile si ce masuri se iau pentru a le preveni. In final, explicam masurile de urgenta ce vor fi aplicate in cazul in care se petrece inimaginabilul - si apare o bresa in sistemul de securitate.

Florarul sau alti furnizori


Gasim un furnizor pentru Nunta Regala, de pilda un florar, si avem acces la pregatirile care se fac pentru ziua cea mare. Longmans Florist a fost firma care a asigurat florile pentru nunta Dianei, iar florarul-sef ne-a impartasit secretele acelei zile. Fara sa divulge surprize importante, cum ar fi culoarea florilor, urmarim persoana in cauza, care parcurge pasii pregatitori pentru acea zi, isi informeaza personalul si se ocupa de livrarea unui numar urias de flori. Povestea ramane similara ca structura si daca va fi vorba despre o firma de catering, dar cu accent pe prajituri, farfurii, linguri, fete de masa etc.

Alte articole despre
Recomandari

Newsletter Ele.ro

Cum sa trecem peste o despartire
  • person

    ""risti si castigi""

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right