Top turnee muzicale care au generat cele mai mari venituri

Top turnee muzicale care au generat cele mai mari venituri
  calendar_month   update 25 Mai 2023, ora: 15:35      
Revista Billboard a publicat topul turneelor muzicale care au generat cele mai mari venituri din vânzarea biletelor. Pe primul loc se află Elton John, cu turneul pe care l-a început în 2018 și la care au asistat deja peste 5 milioane de oameni.

1. Elton John - Farewell Yellow Brick Road Tour

În topul realizat de cei de la Bilboard se mai află nume cunoscute ca Ed Sheeran, U2, Guns N'Roses și The Rolling Stones. Iată topul complet în rândurile următoare:

Turneul lui Elton John a început în 2018, a fost întrerupt în 2020 și a fost reluat apoi în 2022. Peste 5.5 milioane de oameni au luat deja parte la cele 293 de spectacole care au generat venituri în valoare de 853 de milioane de dolari. Datorită acestui turneu, Elton John a devenit artistul solo cu cele mai mari încasări din istorie, de aproape 2 miliarde de dolari.2. Ed Sheeran - The Divide Tour

Îndrăgitul artist a efectuat acest turneu între 2017 și 2019. A fost un adevărat tur de forță pentru Ed Sheeran, care a avut nu mai puțin de 258 de spectacole la care au asistat aproape 9 milioane de oameni. Veniturile s-au ridicat la 776 de milioane de dolari, un adevărat record în 2019. În plus, pe durata acestui turneu Ed Sheeran a lansat și numeroase melodii noi care s-au bucurat de apreciere la nivel mondial.

3. U2 - U2 360° Tour

Acest turneu a avut loc între 2009 și 2011 și a generat venituri de 736 de milioane de dolari. A fost primul turneu din istorie care a avut venituri de peste 700 de milioane de dolari. Peste 7.3 milioane de oameni au luat parte la cele 110 spectacole susținute de trupa irlandeză. Melodiile legendare ale U2 s-au auzit pe stadioane și săli de spectacol din întreaga lume și au încântat milioane de oameni.

4. Guns N' Roses - Not in This Lifetime ... Tour

Legendara trupă de hard rock a avut acest turneu între 2016 și 2019. În total au fost 158 de spectacole la care au luat parte peste 5.4 milioane de oameni. Veniturile generate de acest turneu au fost de 584 de milioane de dolari. Guns N' Roses este în continuare într-un nou turneu, iar în această vară va concerta și la București, pe 16 iulie pe Arena Națională. Cu o istorie de peste 35 de ani, Guns N' Roses este una dintre cele mai tari trupe de hard rock din istorie.A lansat 6 albume de studio, iar melodiile au putut fi auzite și în numeroase filme și jocuri. Spre exemplu, două filme care au pe coloana sonoră de la Guns N' Roses sunt Body of Lies și Terminator Salvation. Trupa are și un joc video cu numele Guns and Roses, ce poate fi accesat pe Steam, iar melodiile pot fi auzite și în GTA San Andreas. În plus, la Vlad Cazino este disponibil și un slot online ce poartă numele trupei. Acesta a fost creat de NetEnt, are o grafică de nota 10, iar coloana sonoră include cele mai tari melodii ale trupei.

5. The Rolling Stones - A Bigger Bang Tour

Turneul desfășurat între 2005 și 2007 de legendara trupă a generat venituri în valoare de 558 de milioane de dolari, conform topului realizat de Billboard. La cele 111 spectacole au fost prezenți peste 3.5 milioane de oameni. De fapt, The Rolling Stones este singura trupă cu două turnee în topul celor de la Billboard, alături de No Filter Tour, dintre 2017 și 2019, care a generat venituri de 547 de milioane de dolari prin cele 58 de concerte.
Recomandari