Traditia cadourilor de Paste: descopera istoria acestora si semnificatiile

Traditia cadourilor de Paste: descopera istoria acestora si semnificatiile
  calendar_month     photo_camerawww.cadouripremium.ro    
Cu siguranță, Paștele este una dintre cele mai apreciate și importante sărbători din calendarul creștin, fiind ziua ce marchează Învierea lui Iisus Hristos. Pe parcursul anilor, aceasta a fost sărbătorită în diferite forme: de la slujbe emoționante, până la mese festive alături de cei dragi și oferirea unor cadouri simbolice pentru a împărtăși spiritul sfânt și bucuria pe care o emană acest eveniment. Mai mult decât atât, în fiecare an, familiile se adună laolaltă și profită de fiecare moment petrecut împreună, celebrând învierea Domnului.

Totuși, aceste tradiții și obiceiuri au o istorie veche, pe care o vom descoperi împreună.

Istoria cadourilor de Paște

Pentru fiecare cultură, primăvara marchează un nou început, speranță și bunăstare, astfel, oferirea unor daruri era o practică obișnuită în colectivitate pentru a asigura apropiaților un an prosper, fertil și plin de fericire. Având în vedere momentul istoric din creștinism, mai exact, învierea Domnului, cadourile au primit o altă simbolistică: cea de a aduce recunoștință pentru iubirea și ajutorul pe care cei dragi ni-l oferă.

Iepurașul de Paște, simbol al vieții și fericirii

La fel cum de Crăciun, sărbătorim atât venirea pe lume a lui Iisus Hristos, din punct de vedere religios, cât și venirea lui Moș Crăciun, din punct de vedere popular, așa facem și în perioada Sărbătorilor Pascale, unde ne bucurăm de venirea unei alte legende din cultura europeană și nu numai, Iepurașul cel gingaș ce ne oferă cadouri. Devenit simbol al acestei sărbători, acesta marchează atât primăvara, anotimpul cald, când natura se întoarce la viață, cât și fericirea, dăruind celor mici ouă frumos colorate și dulciuri. Popularitatea acestuia a devenit din ce în ce mai mare pe parcursul anilor, alături de ascunsul și căutatul ouălor pictate în dimineața de Paște, ce este văzută mai mult ca o tradiție decât ca o experiență.

Idei de cadouri de Paște

Revenind la cadouri, observăm că acestea diferă atât în funcție de relația pe care o avem cu persoanele cărora le vom oferi, cât și de preferințele acestora. Pentru cei care preferă experiențele tradiționale, originale, te sfătuim să optezi pentru o gamă diversă de produse de Paște: vin roșu pentru mese copioase, cozonac pentru a fi savurat în familie, ouă roșii pentru a respecta datinile, pască pentru un plus de dulce. Dacă vrei să îți pui amprenta asupra darului, poți alege lucruri personalizate: de la căni, agende și pixuri, până la obiecte de decor și casă, toate cu o tematică de Paște. Cu puțină imaginație, găsirea cadoului perfect este o misiune ușoară.

În societatea modernă, cadourile de Paște sunt o metodă prin care ne putem arăta aprecierea față de cei dragi și răspândi spiritul festiv. Astfel, de la cadouri tradiționale ce cuprind cosuri cadou Paste cu produse precum: vin, cozonac, ciocolata și alte delicii, până la aranjamente speciale, personalizate, găsim o mulțime de variante interesante pentru a aduce zâmbetul pe buze celor dragi și pentru a ne bucura din plin de această perioadă magică! Tot ce trebuie să facem este să fim atenți la nevoile și preferințele celor din jur și să optăm mereu pentru varianta câștigătoare, ce va transmite exact mesajul pe care ni-l dorim!
Recomandari

Newsletter Ele.ro

Viitorul
  • person

    "nu exista om pe lumea asta care sa nu se fi intrebat, o data macar,cum ar arata viitorul daca..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right