A murit Patrick Swayze

A murit Patrick Swayze
  calendar_month        
Hollywoodul este din nou in doliu. In dimineata aceasta, iubitorii de cinematografie s-au trezit cu o veste trista - actorul american Patrick Swayze a pierdut lupta cu cancerul, decedand aseara, la varsta de numai 57 de ani.

In ianuarie 2008, actorul, pe care majoritatea il stim din filme precum "Dirty Dancing" sau "Ghost", a fost diagnosticat cu cancer pancreatic in stadiul 4, una din cele mai mortale forme ale bolii. In momentul in care Patrick Swayze a facut public acest lucru, boala se extinsese deja si la ficat.

Insa actorul nu s-a lasat doborat si descumpanit de boala - si-a pastrat optimismul si a continuat sa joace si sa-si traiasca viata, chiar in timp ce boala il macina. Acesta a optat pentru un tratament experimental si a reusit sa surprinda Hollywoodul cand a ales sa filmeze pentru un nou serial de televiziune, care avea sa fie si ultimul din cariera actorului. 'The Beast', in care a jucat rolul principal, cel al unui detectiv de politie, a avut o audienta de invidiat.

Se pare insa ca, desi tratamentul a dat rezultate intr-o prima faza, organismul lui Swayze era prea slabit de boala. De cand se afla in spital, actorul a suferit un preinfarct si o infectie intestinala severa. Acum cateva zile, dupa ce doctorii i-au spus ca nu mai au ce face pentru el, actorul a renuntat sa mai lupte cu boala si i-a cerut sotiei sale, Lisa, sa il scoata din spital si sa il duca la ferma sa din New Mexico pentru a-si petrece ultimele clipe in liniste.

Unul din cei mai cunoscuti actori ai Hollywoodului

Patrick Swayze a fost unul din cei mai cunoscuti actori ai Hollywoodului, dobandint gloria mondiala in 1987 prin rolul seducatorului profesor de dans din "Dirty Dancing". Desi producatorii nu s-au facut mari sperante pentru acest film, realizat cu buget redus, "Dirty Dancing" a avut incasari de 214 milioane de dolari la nivel mondial.

Filmul a obtinut nominalizari la Globul de Aur pentru actorii principali, si a obtinut un premiu Oscar pentru piesa de pe coloana sonora, 'Time of my life'. Nici nu este de mirare ca Swayze a reusit sa puna in scena un asemenea personaj, actorul urmand, inca de tanar, cariera mamei sale, o coregrafa care colaborase la filme muzicale. Acesta a urmat o cariera in balet, dupa care a luat cale actoriei. In "Dirty Dancing", Swayze nu s-a multumit numai sa joace si sa danseze ci a interpretat si cateva melodii, dintre care una compusa chiar de el.

Dar actorul nu s-a oprit aici - dupa cativa ani el si-a dovedit calitatile si in registrul dramatic in filmul de mare succes "Ghost", care a avut un succes si mai mare decat 'Dirty Dancing' incasand peste 505 milioane de dolari la nivel mondial. In "Ghost" si-a asumat rolul iubitului decedat care se intoarce sub forma unei fantome incercand sa comunice cu iubita sa (Demi Moore). Acesta este ajutat de un medium, in interpretarea lui Whoopi Goldberg.

Nominalizat la categoria celui mai bun film, "Ghost" i-a adus un Oscar pentru rol secundar actritei Whoopi Goldberg, care i-a dedicat premiul lui Swayze. In urma acestui film, Patrick Swayze a fost desemnat, in 1991 "cel mai sexy barbat in viata".

Cu toate astea, actorul nu s-a lasat sedus de gloria dobandita. Spre deosebire de alte vedete Hollywoodiene, Swayze a ramas alaturi de sotia sa, Lisa Niemi, pe care a cunoscut-o cand avea abia 18 ani si alaturi de care a trait pana in ultima clipa. Nu aveau copii dar aveau o casatorie fericita. Aceasta avea licenta de pilot iar il ultimele luni il conducea cu avionul la spital pentru a primi tratamentul.Patrick Swayze a fost nominalizat de trei ori la premiile Globul de Aur pentru rolurile din filmele "Dirty Dancing" (1987), "Ghost" (1990) si "Reginele balului/To Wong Foo Thanks for Everything, Julie Nemar" (1995), si are o stea pe 'Walk of Fame' la Hollywood.

Alte articole despre
Recomandari