Avatar 2 - filmat la 11000 de metri sub apa?

Avatar 2 - filmat la 11000 de metri sub apa?
  calendar_month        
James Cameron vrea sa cheltuiasca profitul venit din prima parte a filmului, pe fundul oceanului, pentru inca o filmare Avatar 3D.

James Cameron este un om bogat. Anul trecut a incasat un profit de circa 350 de milioane de euro numai din Avatar, mai mult decat PIB-ul a cel putin 14 tari. Si numai Dumnezeu stie cati bani i-au mai ramas din ?Terminator?, ?Terminator 2?, ?Aliens? sau ?Titanic?. Asa ca ce faci daca te numeri printre cei mai bogati oameni din lume? Unii merg in vacante mega-luxoase. Insa James Cameron vrea sa mearga la 9 kilometri sub apa, tocmai pe fundul celui mai adanc ocean.

Potrivit site-ului Cinematical, excentricul regizor a angajat o echipa de ingineri australieni pentru a proiecta si construi un submarin capabil sa-l duca in cea mai adanca zona din Groapa Marianelor, Challenger Deep, aproape de cel mai adanc punct de pe Pamant, la aproximativ 11.000 de metri sub nivelul marii. Presiunea la o asemenea adancime ar fi imensa, circa 3,5 tone pe cm patrat, mult peste capacitatile celui mai avansat submarin militar rusesc.

Nu exista un loc mai bun pentru a incepe filmarile la Avatar 2.

Da, chiar daca suna foarte nebunesc, Cameron vrea sa cheltuiasca profitul venit din prima parte a filmului, pe fundul oceanului, pentru inca o filmare 3D, evident. In timp ce alte detalii despre Avatar 2 nu au fost anuntate, se stie ca James Cameron vrea sa exploreze oceanele Pandorei in continuarea celui mai spectaculos film din toate timpurile.

Chiar daca nu este prima data cand Cameron si-a aratat interesul pentru a filma pe fundul oceanului (prima data fiind in 2005 cand a realizat documentarul Aliens of the Deep), sa calatoresti pe fundul Challenger Deep pentru a filma o pelicula cu efecte CGI in proportie de 90%, pare destul de ridicol. Totusi, eu nu am sute de milioane de dolari sa arunc pe costume speciale sau pe o flota de submarine, asa ca nu sunt in masura sa-mi dau cu parerea.

Totusi, poate ceva bun va iesi din aceasta ideea excentrica marca James Cameron. Daca am putea sa-l convingem ca Avatar 3 sa fie filmat pe Luna, poate am putea relansa programul spatial.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Teama de blog
  • person

    "zambeste,maine va fi poate mai rau !"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right