Cantec de iubire

Cantec de iubire
  calendar_month        
Un cantec de dragoste in imagini, acorduri de chitara, muzicuta si... John Travolta.

Ingredientele sunt ideale pentru a ne tine conectati la desfasurarea povestii lui Bobby Long (John Travolta), un fost profesor de literatura care isi traieste zilele intre doua sticle cu tarie si niste vise sfaramate. Boem, Bobby Long il are ca discipol pe Lawson Pines (Gabriel Macht), un tanar la fel de dedicat literaturii dar mai ales bauturii, angrenat in scrierea unui roman despre viata lui Bobby.

Doi looseri care locuiesc fara griji in casa darapanata a unei cantarete, Lorraine, fosta iubita a lui Bobby.

Imediat dupa moartea cantaretei, aburii alcoolului celor doi literati, sunt spulberati de o adolescenta, Purslane Hominy Will (Scarlett Johansson), nimeni alta decat fiica lui Lorraine. Desi Lorraine este un personaj invizibil, prezenta ei este deosebit de puternica in amintire si modeleaza chiar si dupa moarte destinul celor apropiati ei.

Toti isi reclama dreptul de a locui in casa, asa ca nu au alta solutie decat sa traiasca impreuna. Existentele lor se intersecteaza intr-un mod original. Pursy, tanara, fermecatoare si foarte decisa, se incapataneaza sa ii faca pe cei doi sa renunte la bautura, romanul lui Lawson, vizibil indragsotit de Pursy, avanseaza greu iar Bobby, destul de bolnav, reuseste sa o faca pe adolescenta rebela sa studieze.Pe masura ce viata celor trei devine mai organizata, ies la iveala anumite secrete. Bobby ii ascunde lui Pursy faptul ca ea este proprietara cu drepturi depline a casei si amana dezvaluirea adevarului.

In cele din urma, Pursy descopera acest adevar si, mai important, descopera ca legatura ei cu Bobby este una de sange, dupa ce gaseste niste scrisori de-ale mamei ei si... o partitura, A Love Song for Bobby Long. Lawson publica romanul A Love Song for Bobby Long dupa moartea lui Bobby, doi ani mai tarziu.

Filmul este unul fermecator, o trecere lina prin viata unor personaje ce nu par a fi altceva decat niste ratati, o fotografie a unor suflete, un... cantec de dragoste.


Distributie:
monteur: Edward Percy, Lee Percy
director de imagine: Sharon Lomofsky
costume: Jill M. Ohanneson
scenograf: Adele Plauche
operator: Elliot Davis
scenarist: Shainee Gabel
scriitor: Ronald Everett Capps
actor: John Travolta, Scarlett Johansson, Gabriel Macht, Deborah Kara Unger, David Jensen, Clayne Crawford
regizor: Shainee Gabel

Citeste mai multe despre film pe www.cineplus.ro .

Recomandari