Cele mai bune filme SF

Cele mai bune filme SF
  calendar_month        
Haideti sa vedem care au fost cele mai bune filme SF in anul care tocmai a trecut.

Let the right one in

Acest film frumos si intens ne aduce la cunostinta povestea unui baiat de 12 ani si a relatiei lui cu un vampir. Filmul a facut aproape imposibilul: ne-a facut sa uitam de Twilight. Filmul este o parabola la ideea ca puterea lumii distruge inocenta adolescentei.

Teeth

Acest film este feminist si horror, ciudata combinatie nu? Ideea de a avea dintii in vagin pare destul de buna, uneori, asa-i? Blestem sau superputere, nu stim.

Speed Racer

Mai toata lumea uraste acest film, mai putin noi. Mai toate revistele de specialitate au dat cu el de pamant insa noua chiar ne place ideea: "urmeaza-ti inima".Cloverfield

Dintre toate filmele bune pe care n-as vrea sa le revad asta este usor de pus pe lista. Dar e bine, pentru ca e de-ajuns sa-l vezi o data sa te lamureasca daca merita sau nu.

Sleep Dealer

L-am numit unul dintre cele mai bune filme SF de low-buget. Dealer este un film despre emigrare si rasism. De asemenea are si cateva caractere impresionante.


Iron Man

Acest film a intrecut asteptarile noastre. Povestea si ideea sunt mai mult sau mai putin originale, insa filmul are o complexitate de superhero destul de captivanta. Mi-a placut atat de mult inca l-am vazut de mai multe ori.

City of Ember
89612.jpg


Ar fi putut fi alt film despre tineri-care-afla-ca-lumea-este-o-minciuna insa nu, s-a dovedit a fi o capodopera. Orasul subteran cu ajutorul regizorului devine un loc real. Poti simti cum incepe teroare si claustrofobia cand luminile se sting.

The Dark Knight

Acest film ne-a dat peste cap. Desigur a fost cam lung si oare era nevoie ca Joker sa puna bombe in spital si in barci? Nu-i nimic, isi primeste "rasplata" la sfarsit. Nu prea stim unde sa clasam filmul: bun sau rau? Asa si asa.

Wall-E

Singurul film pe care mi-am dorit sa-l revad imediat dupa ce s-a terminat. Daca nu eram lihnita de foame as fi putut sa stau sa-l urmaresc la nesfarsit. Un film aproape poetic. Iar asta inseamna mult pentru un SF.

Recomandari