Cu Bucurestiul la Hollywood

Cu Bucurestiul la Hollywood
  calendar_month        
Odata cu lansarea in cinematografe a filmului Pasiune si Destin/ Blood and Chocolate (cu Olivier Martinez si Agnes Bruckner) productie filmata in intregime in Romania in a doua parte a anului 2005, avem ocazia sa vedem pe marile ecrane un alt... Bucuresti, un Bucuresti cu locuri si cladiri interesante, un Bucuresti colorat, un Bucuresti frumos asa cum fiecare dintre noi si-l doreste si in realitate.

Iata cum sute de profesionisti din echipa filmului Pasiune si Destin au reusit sa arate lumii intregi un oras demn de vizitat, de locuit, dar si de filmat productii de anvergura precum cea a acestui film.

La prima vedere, ar putea sa para un film despre varcolaci. Iar atunci ar fi lesne de inteles de ce a fost aleasa Romania ca loc de desfasurare a actiunii. Nu trebuie insa decat sa inceapa filmul si sa iti dai seama ca este vorba doar de o poveste de dragoste, iar Romania a oferit locatiile ideale acestei povesti.

Si ca dovada ca nu doar locurile neinsufletite ale capitalei au atras interesul cineastilor internationali, nu putini sunt actorii romani care joaca in acest film: Maria Dinulescu, Bogdan Voda, Vitalie Ursu, Mihai Dinvale, Rodica Mandache, Lia Bugnar, Mihai Calin.Din distributia internationala a filmului fac parte: Olivier Martinez, cunoscut romanilor din filmele: Infidela/ The Unfaithful, S.W.A.T. - Trupe de elita/ S.W.A.T., Identitati furate/ Taking lives, Calaretul de pe acoperis/ The Horseman on the Roof), Agnes Bruckner pe care am avut ocazia sa o vedem de curand pe marile ecrane in filmul Refugiul/ Haven, Katja Riemann - unul dintre cele mai mari nume artistice ale Germaniei: este actrita - de film (Making Up!, Escroacele/ Bandits, Ich Bin die Andere) si de teatru, cantareata (in grupul de jazz-blues Oktett) si scriitoare de literatura pentru copii (The name of the sun, The choir of the angels).

Pe Hugh Dancy l-am mai vazut in Dictionarul din alcov/ The Sleeping Dictionary, Ella fermecata/ Ella Enchanted si Regele Arthur/ King Arthur, iar pe Brian DickM in Colour Me Kubrick: A True... ish Story, Master and Commander: La capatul Pamantului / Master and Commander: The Far Side of the World.

Scenariul a fost adaptat de catre Ehren Kruger si Christopher Landon dupa romanul omonim al Annettei Curtis-Klause, iar regia a fost realizata de Katja von Garnier (Iron Jawed Angels, Escroacele/ Bandits, Making Up!).

Vivian este sfasiata intre doua lumi, atunci cand o crima brutala ameninta clanul. Carei lumi apartine de fapt Vivian? Ce este ea de fapt, femeie sau lupoaica? Ce are gustul mai dulce: sangele sau ciocolata?

Filmul Pasiune si Destin/ Blood and Chocolate va fi lansat vineri, 9 februarie in cinematografele Hollywood Multiplex si Movieplex din Bucuresti si cinema Lotus din Oradea.
Recomandari