Diarios de motocicleta

Diarios de motocicleta
  calendar_month        
Doi tineri, frumosi si nebuni, Ernesto Guevara de la Serna si Alberto Granado, pleaca in cautarea aventurii, calare pe o motocicleta rapciugoasa la fel ca Rocinante , La Poderosa. Un Don Quijote si un Sancho Panza ai anilor 50. Scopul calatoriei? Sa strabatem 8000 km in 4 luni. Metoda: Improvizatie Obiectivul: Sa exploram continentul latino-american pe care il stim doar din carti.

Curiozitatea ii ghideaza pe harta Americii de Sud si calatoresc de dragul calatoriei... prin Argentina, Columbia, Peru, Venezuela si Cuba pentru ca sunt avizi de nou, pentru ca sunt tineri si aventura le furnica prin vine.Povestea, lipsita de fapte eroice sau aventuri amoroase in exces, ne arata doi prieteni pe care tineretea ii impinge sa porneasca intr-o lunga calatorie si se transforma pe parcursul filmului intr-un voiaj initiatic in care tanarul si sincerul Che Guevara isi defineste personalitatea si idealurile revolutionare de mai tarziu. Acestea sunt anticipate prin discursul lui Ernesto la implinirea a 24 de ani: Credem, cu atat mai mult dupa aceasta calatorie, ca separarea Americii in nationalitati nejustificate si indoielnice este complet fictiva. Suntem un singur neam amestecat, din Mexic pana la Stramtoarea Magellan.

Deci, incercand sa ma eliberez de orice sarcina legata de nationalitate ridic un toast pentru Peru si America unite.

Filmul seamana pe alocuri cu un documentar despre America Latina. Este vorba despre o succesiune ametitoare de peisaje feerice si figuri autentice din cele sase tari in care a fost filmata pelicula. Doi tineri, solidari, ce interactioneaza cu oameni din diverse locuri pe parcursul calatoriei si se disting prin constiinta sociala ce se contureaza incet incet, umor fin si autoironie, aceasta este radiografia filmului Diarios de motocicleta.

Un film bazat pe jurnalele celor doi, (Notas de viaje-Ernesto Guevara si Con el Che por Latinoamerica- Alberto Granado) distins cu premiul OSCAR 2005 pentru cea mai buna melodie originala, Premiul BAFTA 2005 pentru cel mai bun film strain, 2004 Cannes: Francois Chalais Award for Director Walter Salles.

Distributie Diarios de motocicleta:

monteur: Daniel Rezende
producator executiv: Robert Redford
producator: Michael Nozik, Daniel Burman, Karen Tenkhoff, Paul Webster
muzica: Gustavo Santaolalla
operator: Eric Gautier
scenarist: Jose Rivera
scriitor: Che Guevara, Alberto Granado
actori: Gael Garcia Bernal, Rodrigo De la Serna, Mia Maestro, Mercedes Moran, Jean Pierre Noher, Lucas Oro
regizor: Walter Salles Jr.

Recomandari