El Orfanato

El Orfanato
  calendar_month        
Am vrut film de groaza dar n-am primit film de groaza. Numele filmului Orfelinatul m-a tot trimis cu gandul la lucruri mult mai infricosatoare decat am reusit sa vad in film.

Laura, protagonista filmului, doreste sa redeschida orfelinatul in care a crescut. Fiul ei bolnav ajunge sa interactioneze cu spiritele malefice din acel loc.

89316.jpgIncercand sa afle cu cine vorbeste si cu cine se joaca fiul ei , Laura descopera lucruri foarte stranii. Cand micutul este "rapit" de prietenii sai imaginari adevarul acelui loc iese la iveala.

Desi filmul nu este foarte infricosator are accente de tristete mult prea puternice. Poate, pentru ca sunt implicati copii bolnavi si neajutorati, poate si pentru ca finalul filmului nu este nici pe departe unul fericit.

Pe tot parcursul filmul, mi-am tot adus aminte de filmul The Others, care este mult mai bun din multe puncte de vedere. Nu exista o asemanare directa, dar pe alocuri s-ar putea sa va aminteasca de el.Cinematografia spaniola este de foarte buna calitate. Se vede, se simte. Filmul e realizat excelent si e la granita dintre thriller, mister si horror, dar drama de la final si speranta regasirii din ultima scena il fac un film complet.

Deasemenea un alt motiv pentru care filmul ar merita efortul este si felul in care actrita principala isi joaca rolul. Belen Rueda reuseste sa iti transmita din tristetea si din trairile sale intense intr-un mod exceptional. Fapt care aduce filmului un mare plus.

In concluzie un film bunicel, inteligent si consistent. Nu veti iesi foarte speriati de la film, poate doar putin tristi.

In distributia filmului ii veti intalnit pe : Belen Rueda (Laura), Fernando Cayo (Carlos), Roger Princep (Simon).

Recomandari

Newsletter Ele.ro

if
  • person

    "zambeste iar si priveste putin:orice pahar jumatate gol mereu e si jumatate plin"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right