Festivalul Filmului Francez la Bucuresti

Festivalul Filmului Francez la Bucuresti
  calendar_month        
Aflat la a 11-a editie, Festivalul Filmului Francez revine la Bucuresti cu o selectie de 31 de filme, care vor fi prezentate publicului in 4 sali de cinema din Bucuresti. (Cinema Elvira Popescu, Cinema Pro, Cinema Europa, Cityplex)

Filmul francez s-a bucurat intotdeauna de o apreciere deosebita din partea publicului roman, de aici dorinta organizatorilor de a face cunoscute dinamismul si diversitatea cinematografiei franceze, de a atrage publicul larg dar si sectorul profesionist catre filmul francez contemporan.

Noua formula a Festivalului Filmului Francez, lansata anul trecut, se imbogateste si se diversifica. Astfel, in afara de cele sapte fime din sectiunea "Avant premiere", ampla retrospectiva consacrata lui Olivier Assayas in care vor fi prezentate filme care, foarte curand, vor rula pe ecranele romanesti, "Prim planul" dedicat actritei Ludivine Saignier dar si "Noaptea Alba" a cinematografiei franceze organizata la Institut vor sta marturie vivacitatii, deschiderii si modernitatii creatiei cinematografice franceze.

Raspunzand dorintei de cunoastere a publicului larg din Bucuresti, - caruia i se adauga anul acesta cel din Iasi, Cluj si Timisoara- festivalul ofera prilejul unor intalniri : sectiunea "Formidabil" va aduce in fata publicului sase critici romani de cinema, lui Cristian Mungiu i se va da "Mana libera.." iar seminarul franco-roman va avea ca tema studiul cinematografiei actuale...In fine, invitati prestigiosi - printre care regizorul Pascal Thomas, actrita Annelise Hesme si scriitorul-scenarist Philippe Claudel - vor fi prezenti pentru a demonstra afinitatile elective dintre cinematografia franceza si cea romana, pe care recentul premiu "Palme d'Or" de la Cannes le-a pus in mod deosebit in valoare.

Este acum randul acestei Editii 2007 a Festivalului Filmului Francez!

Sectiunile festivalului: Avant premiere, Retrospectiva Olivier Assayas, Prim Plan Ludivine Saignier, Formidabil, Mana Libera, Cristian Mungiu, Noaptea alba

Bilete

Traditia biletului gratuit de intrare se pastreaza si in 2007. Astfel, pentru un bilet cumparat la unul din filmele prezentate in cadrul sectiunii Formidabil, spectatorul va primi un al doilea bilet, gratuit, pentru un alt film din aceeasi sectiune.

Publicul va avea acces la informatii si program prin intermediul Institutului Francez din Bucuresti.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

iti place
  • person

    "zambeste iar si priveste putin:orice pahar jumatate gol mereu e si jumatate plin"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right