Festivalul NexT

Festivalul NexT
  calendar_month        
La editia a treia a Festivalului NexT vor participa 25 de filme. Festivalul va avea loc in perioada 1 si 5 aprilie si se va desfasura la Cinemateca Eforie si Cinema Scala din Bucuresti.

Andrei Gorzo, directorul artistic al festivalului promite o competitie speciala. Acesta declara: "N-am ales nici un film care sa nu-mi placa la nebunie".

13 tari vor concura cu 25 de filme de scurt si mediumetraj pentru trofeul NexT.

Filmele vor fi cat se poate de diferite. Vor participa parodii, filme usor accesibile, filme sobre si chiar parodii dupa filme horror.Andrei Gorzo spune: "Ceea ce au in comun este faptul ca fiecare are la baza o conceptie foarte coerenta si temeinic gandita despre ce e cinemaul, conceptie pe care regizorul o urmareste riguros."

Andrei Gorzo recomanda spectatorilor NexT filmul "La neige au village". Un film de 49 de minute frantuzesc, un film de suspans, in care personajele sunt sugestive si enigmatice.

Pe langa Trofeul NexT (in valoare de 4000 euro), premiile puse in joc sunt: Premiul "Cristian Nemescu" pentru cea mai buna regie (2.000 euro), Premiul "Andrei Toncu" pentru cea mai buna coloana sonora (2.000 euro) si Premiul pentru cel mai bun film romanesc (3.500 euro in servicii de DI, oferit de Abis Studio).

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Un alt sarut
  • person

    "nu mi-a ramas decat cuvantul..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right