Filme romanesti la Cannes 2011

Filme romanesti la Cannes 2011
  calendar_month        
Anul acesta, Romania participa cu 2 filme la Festivalul de la Cannes . Este vorba despre pelicula Loverboy, a lui Catalin Mitulescu, la sectiunea Un Certain Regard, si de filmul La Source des Femmes, in regia lui Radu Mihaileanu, care concureaza pentru marele premiu al festivalului.

Loverboy - Catalin Mitulescu

Loverboy este un film despre adolescenti si adresat tinerilor, o poveste de dragoste periculoasa, care prezinta felul in care o fata indragostita de iubitul ei poate deveni usor prostituata. Regizorul Catalin Mitulescu declara intr-un interviu pentru Hotnews: "Din documentarea mea am aflat ca 80% dintre fetele care au devenit prostituate in ultimii doi ani au devenit prin metoda numita "prin indragostire". Adica au devenit victimele unor "loverboy" care le-au castigat mai intai increderea."

Luca (George Pistereanu), personajul principal al filmului, este un tanar de 20 ani din Harsova, care seduce femei pentru a le vinde unei retele de prostitutie din Constanta. El cade insa prada propriei capcane atunci cand se indragosteste de una dintre potentialele sale victime, Veli (Ada Condescu). Prima dragoste n-a fost niciodata mai periculoasa de atat!

Regizorul Catalin Mitulescu nu este pentru prima data la Cannes, el facandu-si debutul in 2006, cu filmul "Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii", care a castigat premiul Un Certain Regard pentru cea mai buna interpretare feminina.

La source des femmes - Radu Mihaileanu

Filmul participa la competitia pentru Marele Premiu al Festivalului de la Cannes din acest an, din al carui juriu fac parte Uma Thurman si Jude Law, si al carui presedinte este Robert de Niro.

Cu un buget de 9 milioane de euro, filmul lui Radu Mihaileanu isi desfasoara actiunea intr-un sat izolat, in care femeile isi ameninta sotii ca nu vor mai face sex cu ei daca acestia nu le vor aduce apa de la singura fantana din zona, aflata pe un deal, la mare distanta de sat.

Autor: Nuage

Alte articole despre
Recomandari