Gerard Butler devine "Misionarul Razboinic"

Gerard Butler devine "Misionarul Razboinic"
  calendar_month        
Gerard Butler revine pe marile ecrane de maine, in Misionarul razboinic/Machine Gun Preacher, povestea impresionanta a lui Sam Childers, un fost traficant de droguri, care trece printr-o transformare radicala si isi dedica viata salvarii a sute de copii rapiti sau ramasi orfani in zonele de lupta din Sudan.

Filmul este o poveste emotionanta, dar si violenta pe alocuri, despre regasire si pasiune, inspirata din viata lui Sam Childers, fondatorul organizatiei ingeri pentru Africa si salvatorul a sute de copii africani afectati de confruntarile armate din Sudan.

Pentru a intra cat mai bine in rol, Gerard Butler a petrecut mult timp alaturi de adevaratul Sam Childers, dupa cum povesteste chiar el:Cand l-am intalnit prima data pe Sam Childers am vazut un om cu o carisma speciala, dar mi-am dat seama ca, in acelasi timp, poate fi si un om periculos. E un om cu o forta incredibila, care are insa si o stralucire jucausa in ochi. Asta am vrut sa surpind la acest personaj: faptul ca este un om foarte complex, caruia nu-i lipseste insa umorul.

Gerard Butler (300, The Ugly Truth) joaca rolul lui Sam Childers, un fost traficant de droguri care de decide sa isi refaca viata si sa devina un om cinstit si muncitor, asadar pleaca in Africa de Sud pentru a ajuta la constructia locuintelor distruse de confruntarile dintre grupul de rebeli Lord's Resistance Army (LRA) si populatie. Odata ajuns acolo, Sam este atat de marcat de situatia copiilor sudanezi din zonele de confruntare, incat decide sa isi dedice viata pentru a schimba destinul acestora. Decizia lui Childers are insa un pret: misiunea de salvare a copiilor ii pune viata in pericol si il obliga sa-si sacrifice propria familie.

Childers nu se rezuma la salvarea si protejarea victimelor de razboi, ci conduce misiuni armate chiar in zonele de conflict pentru a recupera copii rapiti si a le reda linistea si in acelasi timp, pentru a-si recupera el insusi pacea sufleteasca.

In acest fel, Gerard Butler este personajul principal al unei povesti tulburatoare si explozive despre curaj, speranta si credinta, dar si despre sacrificiu, determinare si pasiune.

Motivand de ce s-a implicat in acest film, Gerad Butler explica: In mai toate filmele pe care le-am facut, de la P.S I Love You, pana la 300 sau Beowulf, este un mesaj legat de curajul sau toleranta sau de forta de a te lupta cu demonii tai. in Misionarul Razboinic mesajul este intr-adevar unul mult mai puternic: e vorba despre calatoria unui om in Africa pentru a salva niste copii. Da, tocmai de aceea, am simtit o mare responsabilitate facand acest film.

Misionarul Razboinic va rula incepand cu data de 6 ianuarie 2012 in cinematografele din intreaga tara.

Alte articole despre
Recomandari

Newsletter Ele.ro

delir
  • person

    "nu te agita ata￯t, lucrurile cele mai bune se petrec atunci ca￯nd le astepti mai putin."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right