Imperiul magic al domnului Magorium - cronica

Imperiul magic al domnului Magorium - cronica
  calendar_month        
Viata este o sansa pe care nu o poti rata, este ca un magazin minunat de jucarii, in care iti poti exersa inocenta si credinta.

Dustin Hoffman joaca absolut magistral rolul unui tinerel candid, de 200 si ceva de ani, un fel de Mos Craciun sau Merlin, proprietarul unui magazin de jucarii, un maestru al miracolelor care curg atat de lin si natural, doar pentru ca el crede sincer, fara urma de indoiala. Surprinzator, sau nu, magazinul are sentimente, si este chiar viu.

Filmul este o parabola delicata despre viata si moarte, care nu trebuie privita ca un punct Terminus intr-un neant ostil, ci ca o continuare de a iubi tot ce ti se intampla si intr-o alta dimensiune. Nimic si nimeni nu este ceea ce pare a fi. Vom vedea ca pana si contabilii care traiesc intr-un imperiu al cifrelor exacte, pot trece in imparatia surprizelor si a magiei.Este de asemenea un indemn de a incerca sa iesim din eterna monotonie si o invitatie la "ridicol", la unul constructiv, de a trece peste conventii, de a face ceva inedit macar din cand in cand, fapt care ne va deschide inima si aripile.

Incercati sa vedeti nu "doar un copac, nu doar o casa si nu "doar un om", pentru ca dincolo de asta se afla o zona crepusculara, generoasa, ale carei porti nu au fost niciodata incuiate.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Ginduri despre Tine
  • person

    "http://luiza.zboara.eu - sau - fericirea daruita de copii"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right