In Ajun de Craciun un spectacol feeric la The Light Cinema

In Ajun de Craciun un spectacol feeric la The Light Cinema
  calendar_month        
Premiera internationala la The Light Cinema - Nu ratati ocazia unica de a viziona in direct si in HD acest eveniment extraordinar!

Les Ballets Russes

La inceputul secolului trecut, Les Ballets Russes de Diaghilev a lasat deoparte conventiile si a deschis usa larg catre modernitate, introducand colaborarea dintre pictori, muzicieni si coregrafi. Ei sunt una dintre cele mai curajoase aventuri ale secolului XX.

Cu ocazia aniversarii a 100 ani de cand exista Les Ballets Russes, sunt prezentate patru piese esentiale in coregrafia lor originala de neinvins. Elita artistica a momentului s-a adunat intr-un program vertiginos: Massine, Nijinski, Fokine.

Acest tribut reuneste patru lucrari din diferite perioade si dezvaluie o varietate de inspiratie nebanuita: romantismul raspandit de Spectre de la rose, erotismul salbatic din L'Apresmidi d'un faune, balul tragic din Petrouchka si evocarea spaniola din Tricorne.

Marti 22 decembrie 2009 ora 20.30, The Light Cinema Liberty Center Bucuresti veti putea urmari o transmisie in direct a baletului Les Ballets Russes de la Opera Nationala din Paris.

Pentru aniversarea de 100 ani a baletului Les Ballets Russes de Diaghilev, The Light Cinema va prezinta patru piese esentiale de Massine, Nijinski si Fokine, un eveniment rezervat deja in cinematografele din Franta, Elvetia si Belgia.

LE TRICORNE (1919)

Pentru Diaghilev, era evident ca coregraful Massine are un talent special de a crea balete comice si originale. Le Tricorne (titlul original in spaniola: El sombrero de tres picos), este un balet intr-un singur act compus de catre Manuel de Falla, in coregrafia lui Leonide Massine, iar decorurile si costumele sunt create de Pablo Picasso. Clasicismul, modernismul si caracterul spaniol din muzica, decorurile si coregrafia baletului Le Tricorne fac din acest spectacol o munca in echipa adevarata. Jota finalaconteaza la fel ca si numeroase pasaje care sunt considerate a fi parte din antologie.

Muzica: Manuel De Falla
Coregrafie: Leonide Massine
Decoruri si costume: Pablo Picasso
Mezosoprana: Andrea Hill

LE SPECTRE DE LA ROSE (1911)

O fata, intorcandu-se de la bal, viseaza la o existenta ideala, la fel de volatila ca si parfumul unui trandafir.

Muzica: Carl Maria Von Weber
Coregrafie: Mikhail Fokine
Decoruri si costume: Leon Bakst

L'APRESa€MIDI D'UN FAUNE (1912)

Tendinta spre realism este marcata in spectacolul lui Nijinski, L'Apres-midi d'un faune. Interpretul lui Fokine devine coregraf cu drepturi depline. Dupa ce isi imprumuta corpul celui care a compus Les Sylphides, intruchipand Le Spectre de la Rose, si inzestrand Petrouchka - marioneta cu suflet - dansatorul Vaslav creeaza un rol in carne si oase: senzualul si socantul faun - socant mai presus de toate in ultima scena care este atat de elocventa ca si dorinta. La acea vreme, munca dansatorilor era o provocare pentru dansul academic si anunta multiple si indraznete creatii ale dansului din ziua de azi.

Muzica: Claude Debussy
Coregrafie: Vaslav Nijinski
Decoruri si costume: Leon Bakst

PETROUCHKA (1911)

Luand ca punct de plecare povesti traditionale ale secolului XIX, Fokine evolueaza spre dansul expresiv «capabil sa transmita sentimente si stari de spirit». Desi fabula Petrouchka aduce la viata personaje ale unui spectacol de papusi rusesc, aceasta nu este un basm. Povestea, cu radacini in lumea reala, diferentiaza naturaletea parcului de distractii cu viata fictiva a marionetelor, izbucnirile de bucurie ale multimii din afara cu drama cruda care se desfasoara in interiorul micului teatru.Muzica: Igor Stravinsky
Coregrafie: Mikhail Fokine
Decoruri si costume: Alexandre Benois

Aceste patru balete vor fi interpretate de solisti consacrati, primi-solisti, corpul de balet, orchestra operei nationale din Paris sub conducerea muzicala a lui Vello Pahn.

Biletele s-au pus deja in vanzare pe www.lightcinemas.ro si la casele de bilete The Light Cinema
Tarif bilet : 60 lei

Recomandari