Pacala se intoarce... pe marile ecrane

Pacala se intoarce... pe marile ecrane
  calendar_month        
Dupa o absenta de peste 30 de ani, cel mai nazdravan erou al romanilor, cel mai intelept nebun din toate timpurile, Pacala se intoarce pe marile ecrane romanesti, din 9 iunie, produs de Nerv Film, sustinut de Mindshare si distribuit de MediaPro Film Distribution.

O frumoasa satira sociala care are la baza adevaruri si pilde populare desprinse din povestirile lui Anton Pann ("cel istet ca un proverb", cum il denumea Eminescu) in care se regasesc motive adanc ancorate in tumultul vietii secolului XXI.

Pacala (Denis Stefan), un tanar fara prea multe pretentii de la viata, este satul de hoinarit prin lume si manat de dorul de casa parinteasca se decide sa revina in patrie, de undeva "de afara" - un spatiu atemporal situat in afara granitelor Romaniei.

Tipologiile romanesti traditionale sunt fin satirizate de autorul Geo Saizescu, aflat la plina maturitate creativa. Regasim astfel politicianul oportunist, intrepretat chiar de maestrul Geo Saizescu, trei dintre personajele satului romanesc: primarul, carciumarul si popa, interpretate cu genialitate de personalitati marcante ale scenei romanesti.

Ca si celebrul Pacala din 1974, care a reusit sa obtina cifra record de 20 de milioane de spectatori, Pacala se intoarce revine tot sub bagheta maestrului Geo Saizescu, filmat in aceleasi decoruri naturale si inarmat cu acelasi umor de calitate care i-a adus consacrarea.

Pacala se intoarce numara nume mari ale scenei romanesti precum Sebastian Papaiani, Ileana Stana Ionescu, Valentin Teodosiu, Serban Ionescu, Stefan Sileanu si tineri debutanti dar foarte talentati precum Denis Stefan, Anemona Niculescu sau Adrian Stefan, in total aproape 200 de actori.

Recomandari