Scurtmetrajul "Ramona", de Andrei Cretulescu, premiat la Cannes

Scurtmetrajul "Ramona", de Andrei Cretulescu, premiat la Cannes
  calendar_month   update 22 Mai 2015, ora: 09:19     web mediafax.ro  
Scurtmetrajul "Ramona", in regia lui Andrei Cretulescu, selectat in competitia oficiala a sectiunii Semaine de la Critique din cadrul Festivalului International de Film de la Cannes 2015, a primit, joi seara, premiul Canal+.

Premiul Canal+ este oferit unui singur scurtmetraj sau mediumetraj din sectiunea Semaine de la Critique, de echipa celebrului canal de televiziune. Astfel, scurtmetrajul romanesc "Ramona" urmeaza sa fie difuzat de postul de televiziune Canal+.

Premiul a fost acordat pentru prima data in 1992, iar, de-a lungul timpului, printre regizorii onorati cu aceasta distinctie s-au numarat Chris Landreth, Bill Plympton, Denis Villeneuve, Daniel Joseph Borgman si Gaelle Denis.

Violent, stilizat si fara dialoguri, "Ramona" incheie trilogia "impromptu" realizata de Andrei Cretulescu, care mai cuprinde scurtmetrajele "Bad Penny" (2013) si "Kowalski" (2014), potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.Din distributie fac parte aceiasi actori Rodica Lazar, Dorian Boguta, Andi Vasluianu, Serban Pavlu, carora li se adauga Ana Ularu.

Scenariul a fost scris de Andrei Cretulescu, imaginea poarta semnatura lui Andrei Butica, montajul a fost realizat de Catalin Cristutiu, scenografia, de Malina Ionescu, iar de sound design sunt responsabili Alex Dumitru si Marius Leftarache.

Alte articole despre
Recomandari

Newsletter Ele.ro

Forum Ele.rochevron_right