Transilvania International Film Festival

Transilvania International Film Festival
  calendar_month        
Ne putem mandri fericiti cu Festivalul International de Film Transilvania. Aproape surprinzator acest festival devine din ce in mai bun in fiecare an.

Ajuns la editia a 7 a se pare ca anul acesta nu se va desfasura doar la Cluj ci si la Sibiu. Festivalul s-a deschis pe 30 mai cu remake-ul american la Funny Games si se va incheia cu un nume foarte cunoscut, Woody Allen cu Cassandra`s Dream.

De asemenea in prima seara au fost si Zilele Filmului Romanesc cu proiectia in premiera a scurtmetrajului Fata galbena care rade, regizat de Constantin Popescu.

Festivalul de film aduce la Cluj 200 de pelicule iar 30 dintre ele vor fi prezentate numai in Sectiunea Zilele Filmului Romanesc.

Cel mai recent film al lui Radu Munteanu "Boogie" prezentat si la Cannes nu va lipsi si nici Megatron scurtemetrajul lui Marian Crisan.

Competitia cuprinde filme din Franta (J'ai toujours reve d'etre un ganster), Spania (La Zona), dar si din Danemarca, Kazahstan, Chile sau Grecia.Acestea vor fi judecate de un juriu din care fac parte: Corneliu Porumboiu, Marie Pierre Macia, Sebastian Lelio, producatorul american Michael Fitzgerald si nu in cele din urme cel mai celebru critic de film din lume, Jay Weissberg de la Variety.

Alt punct interesant din timpul festivalului ar fi "Ziua maghiara" pe langa numeroasele scurtmetraje.

Anul acesta exista , suplimentar si un focus pe cinema-ul Republica Moldova si o zi speciala de "Rroma" ce va cuprinde filme ce abrordeaza etnia roma.

In concluzie, o serie de evenimente ce ar trebui sa va convinga sa treceti prin Cluj pana pe 8 iunie.

Invitata speciala de anul acesta este Catherine Deneuve care va primi Premiul pentru intreaga cariera.

Recomandari